Suriye sınırına 911 kilometrelik güvenlik duvarı
Ajanslar

suriye

Türkiye’nin Suriye sınırında ‘güvenlik duvarı’ projesi hızlandı.

911 KİLOMETRELİK DUVAR ÖRÜLECEK

Terör örgütlerinin artan faaliyetleri ve kontrolsüz geçişler nedeniyle Türkiye’nin ulusal güvenlik açısından çok önemli hale gelen 911 kilometrelik Suriye sınırına baştan başa beton bloklardan oluşan duvar örülecek.

DUVARIN 200 KİLOMETRELİK KISMI TAMAMLANDI

Bugüne kadar Milli Savunma Bakanlığı ve sınır illerindeki valilikler, duvarın 200 kilometrelik kısmını tamamladı. Projenin hızlı bir şekilde devreye girmesi ve geriye kalan 700 kilometrelik bölümün en kısa sürede tamamlanması için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) sahaya indi. 3 metre yüksekliğinde beton bloklardan oluşacak duvar, gözetleme kuleleri, duvarın hemen dibinde yapılacak yolun da bulunduğu dev projenin 2 milyar liraya mal olacağı tahmin ediliyor.

5 AYDA BİTECEK

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan ile yaptığımız sohbette Suriye sınırındaki dev proje önemli konu başlığını oluşturdu. 15 gündür sahada olduklarını ve 200 kilometrelik hattın inşasına hemen başladıklarını söyleyen Turan, 700 kilometrelik hattı 5 ay gibi kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi. Turan ayrıca “Ulusal güvenliğimiz açısından Suriye ile sınırların güvenliğinin arttırılması çok büyük bir önem kazandı. Suriye sınırımızda devam eden duvarın tamamlanması ile sınırımız daha güvenli hale gelecek” tespitinde de bulundu. Turan “Yarın bir gün ihtiyacımız olmazsa sınırı kaldırmamız sadece iki ay sürecek” dedi.