Süleyman Soylu: HDP, PKK ve FETÖ sizi tezgaha getirdi
AA

Ankara Kızılay'da vatandaşlarla sohbet ederek fotoğraf çektiren ve sorunlarını dinleyen Süleyman Soylu, daha sonra bir otelde düzenlenen AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi MHP ile Buluşma Toplantısı'na katıldı.

Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'na değinerek, "Şimdi biz 2 partiyiz. Karşımızda da bir ittifak var. İYİ Parti, Saadet, CHP ve bir de bunların mıknatısı, yöneticisi HDP ve FETÖ var." diye konuştu.

Allah ve millet için bir araya gelmeyen, samimi olmayan kalplerin dikiş tutmayacağını belirten Soylu, "Tutamaz, tutmamıştır, tutmayacaktır. Görüntü açıktır, tablo nettir." ifadesini kullandı.

Hangi tezvirat ortaya konulursa konulsun duruşun bozulmaması gerektiğini ifade eden Süleyman Soylu, bu ülkede manşetlerle iktidarın değiştiğini, ancak manşetlerle seçim kazanılmadığını belirtti.

Sandık ve milletin iradesinin gücüne işaret eden Soylu, darbelerden sonra yapılan bütün seçimlerde darbecilerin işaret ettiği partilerin kaybettiğini söyledi.

Süleyman Soylu: HDP, PKK ve FETÖ sizi tezgaha getirdi

"İTTİFAKA DEĞİL, TEZGAHA GELDİNİZ"

Bu çerçevede 1960 ve 1980 darbeleri ile 28 Şubat sürecine değinen Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Bu ittifak yeni bir ittifak değildir. İzlediğimiz bu film yeni bir film değildir. 1994 belediye başkanlığı seçimlerinde gazetelerinde öyle bir seçim tablosu çizmişlerdi ki Recep Tayyip Erdoğan'ın esamesi bile okunmuyordu. Erdoğan'ı 2'nci sırada bile değil, 3'üncü sırada gösteriyorlardı. Ama milletin kararı onların bütün manşetlerini sildi. Hiç endişe etmeyin, milletin 50 gramlık oy pusulası, 16 yıldır bu şer ittifakının bütün manşetlerini silmektedir. 31 Mart akşamı da bu şer ittifakına bu millet 50 gramlık oy pusulasıyla gerekli cevabı verecektir. Dün darbecilerle, vesayet kurumlarıyla, yabancı istihbarat örgütleriyle bu ittifakı kurmuşlardı, bugün de bunlara bir de yolunu, istikametini şaşırmış partiler eklendi. Dün SSK'ye aklı yetmeyenler, dün İçişleri Bakanlığına aklı yetmeyenler, bugün bir araya gelmiş birşeylerin ittifakını kurduklarını zannediyorlar. Temel Bey, Kemal Bey, Meral Hanım, sen ittifaka gelmedin, tezgaha geldin tezgaha. Sen HDP'nin tezgahına geldin, PKK'nın tezgahına geldin, FETÖ'nün tezgahına geldin ve Amerika'nın tezgahına geldin."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)