Sigara yasağı ihlalini sona erdirecek uygulama
ensonhaber.com

Yeşilay, Sağlık Bakanlığı ile birlikte geliştirilen proje için özel bir telefon uygulaması geliştirildi. Bu mobil uygulamayla birlikte sigara yasak ve ihlalleri rahatlıkla bildirilebilecek.

Sigara yasağı ihlalini sona erdirecek uygulama

SİGARA YASAK VE İHLALLERİ BİLDİRİLEBİLECEK

Geliştirilen projenin amacı 2008 yılında yürürlüğe giren kapalı mekanlarda tütün mamulleri kullanım yasasına uyulmasını sağlamak, ihlallere karşı toplumda farkındalık oluşturmak, tütün ürünlerini kullanmayan vatandaşların haklarını korumak ve yasal hakları konusunda halkı bilinçlendirmek olarak belirtiliyor.

Yasayı ihlal eden işletme ve müşterilerin ihlallerini azaltmayı amaçlayan yeşil dedektör uygulaması, telefon veya tablet bilgisayara indirilerek kullanılabilecek.

İSTANBUL'DAN SONRA TÜRKİYE'YE YAYILACAK

Alanında tek uygulama olan bu çalışma ile tütün ürünleri kullanmayanların hakkının korunması, yasağa uyumun sağlanması, ihlallerin asgariye indirilmesi hedefleniyor. Uygulama Appstore ve Google Play platformlarından ücretsiz olarak indirilebiliyor. Pilot olarak İstanbul'da başlayan uygulama, çok yakında tüm iller için de aktif hale gelecek.

Sigara yasağı ihlalini sona erdirecek uygulama
(Projeyi hayata geçiren isim, Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz)

İPHONE VE ANDROiD UYGULAMALARI İÇİN İNDİRME LİNKLERİ

https://itunes.apple.com/tr/app/yesil-dedektor/id1114553790?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobillium.yesildedektor&hl=tr

Sigara yasağı ihlalini sona erdirecek uygulama