Şengül Hablemitoğlu FETÖ çatı davasına katılmak istiyor
AA

Şengül Hablemitoğlu

Uğradığı suikast sonucu 2002 yılında öldürülen yazar Necip Hablemitoğlu'nun eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili 73 kişi hakkında açılan "çatı" davasını görecek Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine davaya müdahil olma talebinde bulundu.

Hablemitoğlu'nun avukatı Ersan Barkın, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Fetullah Gülen'in elebaşı olduğu devlet içindeki terör örgütü üyelerinin, Hablemitoğlu suikastı süresince gerekli istihbaratı yapmamak, suikastin ardından delil toplamada olayı çözmeye yönelik çalışma yapmayıp, tersine suikastı çözümsüz bırakmak ve karartmakla suçlandığını belirtti.

Avukat Barkın, "Hablemitoğlu ailesinin dileği, her ne kadar savcılık tarafından, Fetullah Gülen iddianamesinde 'cinayetin olay yeri keşfi, zamanlaması, kullanılan tetikçinin iş yapma becerisi, işlenme tekniği çok başarılı ve kusursuz' olarak nitelense de tetikçi, azmettirici başta olmak üzere, istihbarat bilgisini gizleyen, soruşturmayı gereği gibi yapmayan savcılık ve emniyet yetkililerinin soyut bir nitelemenin dışında isim isim tespitidir." ifadelerini kullandı.

Barkın, söz konusu davaya katılma talebinde bulunduklarını kaydetti.

İddianamede, 2002'de öldürülen yazar Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, eski Ankara ve Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in de arasında bulunduğu bazı kişiler, "mağdur" ya da "şikayetçi" olarak yer alıyor. 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Maliye Hazinesi de iddianamede "mağdur" olarak gösteriliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)