Şenay Akdemir’in Dokunma Romanı

“Sana söylemiştim…”

“Neyi”

“Üç harfli!”

Üç harfli ne?

Üç harf… Can? Cam? Acı? Kan? Cin?

Tabi ya…

Üç harf: Aşk!

Üç harflilerin gizli tanrısı!

Son nefesimmiş gibi derin bir iç çekerek aldığınız soluğu oflayarak saldım.

Aşk…

Böyle başlar Şenay Akdemir’in Dokunma romanı. Kitabın ilk sayfalarında itibaren sizi büyülü dünyasına davet eden kitap, buram buram aşk kokuyor.

Edebiyatımızın yeni kalemlerinden Şenay Akdemir’in Dokunma romanını geçtiğimiz günlerde okudum. Daha önce çeşitli gazetelerde ve dergilerde edebi yazılar kaleme alan Akdemir, oldukça üretken bir isim. Her şeyden önce iyi bir okur ve okuduklarını ustalıkla kâğıda döküyor. Bunu yeni çıkan romanından anlıyoruz.

Şenay Akdemir’in Dokunma Romanı

Yazar, romanında aşka ve sevgiye yerinde yaptığı saptamalarla okurlarını selamlıyor. Nitekim Dokunma’yı okuduğumda insanların aşk dediğimiz ulvi kavrama yeterince hak vermediklerini bir kez daha idrak ettim. Akdemir, sıcacık satırlarıyla okurlarını ısıttığı kadar heyecanlandırıyor da. Akdemir, Gerisi Aşk, Yok ve Cinayetti kitapların da yazarı.

Şenay Akdemir’le Dokunmay’ı konuştuk…

Dokunma neyi anlatıyor?

“Hayatımızın bir parçası olan ve ondan bağımsız yaşamamamızın mümkün olmadığı aşkı ve aşk acısını anlatıyor. Okuyucuya vermek istediği mesaj; sevgi katili olmaması gerektiği çünkü bir insanı öldürmek için illa silah, bıçak, zehir kullanılmaz."

Sizce aşk dediğimiz o sihirli kelime günümüzde anlamını yitirdi mi?

“Kesinlikle. Tüketim tolumu olarak duyguları da son hızla tüketiyoruz. Özellikle de iyi ve güzel duyguları aşk için boşaltılmış. Üç kelimeden ibaret kalmaya başladı demem sanırım yanlış olmaz.”

Kitabı yazarken neler hissettiniz?

“Karmakarışıktım. Bolca düşündüm, sorguladım, araştırdım ve elbette okudum. Karakterlerime birlikte bazen güldüm, bazen ağladım. İstedim ki okuyan da kendinden bir parça bulsun. Okuyucuya dokunmak için çok çalıştığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Her sayfanın, paragrafın, her cümlenin hatta kelimenin iğne oyası titizliğiyle okuyucuya ulaşmasını isteyen tatlı bir heyecan içindeyim.”

Sizin için Dokunma ne ifade ediyor?

"Dokunma benim için umut… Kalan hayallere ve rüyalara tutunma çabası. Derdi tasası bitmeyen dünyada hepimizin yaraları varken ve bazı yaraların izi hiç geçmeyecekken en büyük ihtiyacımız umuttur."

Bayram tatilinde Dokunma’yı mutlaka yanınıza alın. Bir solukta okuyacaksınız.

Kitap sayfası için iletişim: ergul.tosun@ensonhaber.com