'Selfie çeken şeytan' İspanya'yı karıştırdı
ensonhaber.com

İspanya'nın Segovia kentinde yapılması planlanan bronz heykel, şeytanın kentin ünlü bir köprüsünü inşa etmesi için nasıl kandırıldığını anlatan yerel efsaneye atıf yapılıyor.

Heykelin yapımının iptal edilmesini sağlamak amacıyla 5400 kişi imza topladı. Hazırlanan dilekçede ayrıca şeytanın 'itici ve adi' gösterildiği belirtildi.

'Selfie çeken şeytan' İspanya'yı karıştırdı

HEYKELİN YAPIMINA DEVAM EDİLECEK

Belediye Meclisi üyesi Claudia de Santos, heykele gösterilen tepkiyi hoş karşılamadığını belirti ve başlatılan imza kampanyasına rağmen yapımına devam edileceğini söyledi.

Santos, El Pais gazetesine verdiği röportajda "21. yüzyılda böyle bir şey düşünebildiklerine inanamıyorum." dedi. Heykeltraş José Antonio Abella ise Santos'unkine benzer bir açıklama yaparak, "Bu 21. yüzyıl! Bu heykel, arkadaş canlısı ve gülümseyen bir şeytan karikatürü. Heykelin dini duygulara saldırdığını söylüyorlar. Bunun dinle hiçbir ilgili yok." şeklinde konuştu.

'Selfie çeken şeytan' İspanya'yı karıştırdı

"HEYKELE BÖYLE KARŞI ÇIKILMASI İNANILMAZ"

Heykelin turist çekmeyi amaçladığını belirten Albella, "İnsanların Segovialı çocuklara okullarda öğretilen bir halk söylencesi için yapılan bir heykele böylesine karşı çıkması inanılmaz." dedi.

Doktorluk yaptıktan sonra emekli olunca heykel yapmaya başlayan Abella ayrıca "Segovia'yi seviyorum. 30 yıl burada yaşadım ve bu heykeli sonradan seçtiğim memleketim olduğundan Segovia'ya teşekkür etmek için yaptım. Para falan da almadım." diye konuştu.