Şehit oğlunun anısını odasında yaşatıyor
AA

Turan ailesi, hatırasını yaşatmak için şehit oğullarının eşyalarını ilçeye bağlı Musabeyli köyündeki evlerinin özel olarak düzenledikleri bir odasında sergiliyor.

Şehit oğlunun anısını odasında yaşatıyor

SAATİ BİLE DURUYOR

Türk bayrakları ve şehidin özel eşyalarıyla süslenen odada şehidin plaketleri, beresi, son giydiği postalının yanı sıra, dolabında kıyafetleri ve Turan'ın şehit düştüğünde kolunda bulunan saati de yer alıyor.

Baba Ercan Turan, yaptığı açıklamada, oğlunun acısının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi.

Oğlunun hatıralarını yaşatmak amacıyla evlerinin bir odasını düzenlediklerini belirten Turan, "Oğlumdan kalan anıları unutmamamız ve başkalarının oğlumun eşyalarını görmesi için bu odayı düzenledik. Oğlum her zaman bizimle beraber yaşayacak." dedi.

Şehit oğlunun anısını odasında yaşatıyor

"VATAN BAYRAK AŞKI SONSUZDU"

Turan, oğlunun kokusunun ve anılarının bu odada yaşayacağını anlatarak, şöyle devam etti:

"Yatak, oğlumun küçük yaştan itibaren kullandığı yatağı. Odada hem sivil eşyaları hem de askeriyede kullandığı eşyaları yer alıyor. Askeri eşyaları, en son giydiği botları, çakmağı, tespihi, plaketleri, resimleri vitrinde duruyor. Yatağı üzerindeki Türk bayrağımız en son tabutuyla gelen bayrağı. Allah razı olsun merak edenler her gün geliyorlar. Odaya girenler duygulanıyor, ağlıyorlar. Bizimle beraber o anı yaşıyorlar."

Oğlunun vatanına ve milletine büyük bir aşkla bağlı olduğunu dile getiren Turan, "Oğlumun vatan, bayrak aşkı sonsuzdu. Bizler de her zaman vatan için canımızı vermeye hazırız. Oğlum da bu temenniyle askerliği meslek olarak seçti, Allah'ın takdiriyle şehitlik mertebesine ulaştı." ifadelerini kullandı.

Şehit oğlunun anısını odasında yaşatıyor

Şehit oğlunun anısını odasında yaşatıyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)