Sakarya Arifiye'de doğalgaz patlaması
ensonhaber.com

Arifiye ilçesi Çaybaşı Değirmendere mevkiinde, doğalgaz hattının bulunduğu bölgede alevlerin yükseldiği görüldü.

Patlama ve sebebiyle ilgili henüz bir resmi açıklama gelmezken, patlamanın doğalgaz hattında yaşandığı iddia ediliyor.

CAN KAYBI YOK

Sakarya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Yaralı ve can kaybı yok, patlamanın heyelan sonucu olduğu tahmin ediliyor." denildi.

Sakarya Arifiye'de doğalgaz patlaması

ANA DAĞITIM HATTINDA HEYELAN

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, meydana gelen doğalgaz patlaması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Olayın doğalgaz Bozüyük-Adapazarı ana dağıtım hattında, heyelana bağlı olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Vali Nayir, "Daha önce de orada heyelan riski varmış, çalışma başlatılmış. Çok yakınında yerleşim yok. Şu anda can kaybı, yaralanma yok. Hem doğalgaz ekipleri hem de itfaiye ekipleri gerekli güvenlik önlemlerini aldı." açıklamasında bulundu.

Sakarya Arifiye'de doğalgaz patlaması

Sakarya Arifiye'de doğalgaz patlaması

GAZ KESİNTİSİ YOK

BOTAŞ ise hiçbir bölgenin gaz dağıtımından etkilenmeyeceğini belirterek, şu açıklamayı yaptı: "14/01/2019 tarihinde saat 07.30 civarında Adapazarı İli Arifiye İlçesi Değirmendere köyü kırsalında yer alan 36 inç çapındaki Doğalgaz Boru Hattı'nda ilk bulgulara göre heyelan sebebiyle hatta meydana gelen kopmanın yangına sebebiyet verdiği değerlendirilmektedir. BOTAŞ tarafından gerekli müdahale yapılarak hat vanaları kapatılmış ve olayın meydana geldiği kısımda doğalgaz akışı durdurulmuştur. Yangın Kontrol altına alınmış olup, soğutma işlemlerinin ardından ivedilikle onarım çalışmalarına başlanacaktır. Bu süre zarfında gerekli tedbirler alınmış ve bölgenin doğalgaz ihtiyacı alternatif iletim hatlarından sağlanmaktadır."

Sakarya Arifiye'de doğalgaz patlaması ViDEO