Sahte reçete operasyonundan canlı bomba ilaçları çıktı
ensonhaber.com

doktor

İstanbul merkezli 32 ilde toplam 266 adrese eş zamanlı düzenlenen sahçe reçete operasyonunda, kanser ve hematoloji ilaçlarını terör örgütlerine gönderen 90'ı doktor, hemşire ve eczacılardan oluşan toplam 100 şüpheli gözaltına alındı.

Aralarında profesörlerin de olduğu doktor ve eczacılardan oluşan çetenin müşterileri arasında IŞİD, PKK ve PYD'li teröristlerinde olduğu ifade edildi.

SURİYELİNİN ÜZERİNDEN ÇIKTI

Emniyetin 6 ay önce rutin yol uygulamasında gözaltına aldığı bir Suriyelinin üzerinden onlarca kanser ve psikoloji ilaçları çıkmasının ardından başlatılan soruşturma dev vurgunu ve ihaneti ortaya çıkardı.

DEVLETİN ZARARI 250 MİLYON TL

Operasyonda eczanelerde piyasa değeri 40 milyon lirayı bulan kanser, hematoloji, psikotrop ilaçları ele geçilirken, bazı ilaçların tarihlerinin geçmiş olması dikkat çekti. Zanlılardan birinin Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hemotoloji Bölümü'nde görevli profesör M.O.A. olduğu öğrenilirken, sahte reçeteli ilaçlarla şebekenin bugüne kadar devleti 250 milyon TL zarara uğrattığı belirtildi. Operasyonda ele geçen ilaçların özellikle İran, Irak ve Suriye'ye yasa dışı yollardan gönderildiğinin tespit edildiği belirtilirken, yaralanmalarda acil kan durdurması için kullanılan hemotoloji grubu ilaçların da IŞİD'li teröristlere gönderildiği ifade edildi.

CANLI BOMBA YAPAN İLAÇLAR

İnsanı 2 ay gibi bir sürede canlı bombaya dönüştürebileceği belirtilen ve kişiyi sürekli halüsinasyon halinde yaşatan psikotrop türü ilaçların da el altından IŞİD ve PKK'lı teröristlere teslim edildiği ortaya çıktı. Tıbbi kaynaklara göre, psikotrop maddeler, asıl olarak merkezi sinir sisteminde etkisini gösteren ve beynin işlevlerini değiştirerek algıda, ruh halinde, bilinçlilikte ve davranışta geçici değişikliklere neden olan kimyasallardan oluşuyor.

PKK'ya ilaç gönderen eczacı ve doktorlara operasyon VİDEO