Sağlık Bakanı'dan deprem sonrası ilk açıklama
ensonhaber.com

Sağlık Bakanı'dan deprem sonrası ilk açıklama

Geride bıraktığımız gece Bodrum açıklarında Ege Denizi'nde merkez üssü Gökova Körfezi olan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Başbakan Yardımcısı Hakan Köseoğlu bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

"İNSANIMIZI ÇOK FAZLA RAHATSIZ ETMEDİ"

Sağlık Bakanı Demircan şu açıklamayı yaptı; "Hepimize geçmiş olsun. Başından itibaren olayın takibi yaptık. Ankara'dan gerekli talimatları verrdik, müdahaleler yapıldı. Can kaybı olmayan, mal kaybının da düşük olan ancak büyük bir depremle karşı karşıya kaldık. Depremin etkileri insanımızı çok fazla rahatsız etmedi. Ancak; deprem, birlikte yaşamak olduğumuz bir husus.

"358 KİŞİ HASTANEYE MÜRACAT ETTİ"

358 vatandaşımızın hastaneye müracatı oldu. 270 kişi abulansla hastaneye ulaştı. Bu gelen kişiler arasında 25 vatandaşımız yaralı. 3 kişide kırık var. Bunun dışında ciddi yaralanması olan vatandaşımız yok. Deprem esnasında 19 hastamız tedavi görüyordu. Bir kısmı kendi isteğiyle bir kısmı da tedbiren dışarıya alındı. Bir kontrolden sonra tedaviye devam etmek istiyoruz. Hastanelerde artçılarla ilgili tedbirleri alacağız.

"DEPREMİ HASARSIZ ATLATTIK"

Muğla da Bodrum da Allah'a hamdolsun depremi hafif hasarla. Demek ki Bodrum bu büyüklükte ki depreme hazırmış. Bir yerde herhangi bir afet olduğunda bunlar koordine edilmiştir. Deprem olur olmaz harekete geçtik. Bundan sonrası da iyi yönetilecek. Deprem oldu telaşına asla gerek yok ama deprem gerçeğiyle tedbiri de almak zorundayız.

KOS'TA HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞIN ADI

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da Kos Adası'nda hayatını kaybeden vatandaşla ilgili; "Kos'ta maalesef etki daha fazla hissedildi. 2 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi Sinan Kurtoğlu Türk vatandaşımız. Dışişleri onunla ilgili işlermleri takip ediyor." dedi.