Rusya Genelkurmay Başkanlığı: ABD Suriye'nin petrolünü çalıyor
AA

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Sergey Rudskoy, Rusya Savunma Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Suriye'deki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suriye'deki ABD askeri birliklerinin Fırat bölgesindeki petrol sahalarını yağmaladığını belirten Rudskoy, "ABD birlikleri, militanlara eğitim vermekten başka, Suriye yönetimine ait ve Fırat bölgesinde bulunan petrol sahalarını yağmalamakla meşgul." dedi.

Son zamanlarda, Suriye'de ABD'li özel şirketlere ait asker sayısının arttığına işaret eden Rudskoy, bu bölgedeki ABD'li özel asker sayısının 3 bin 500 civarında arttığını belirtti.

"SİLAH KAÇAKÇILIĞI KARŞILIĞINDA PETROL KAÇAKÇILIĞI"

Rudskoy, "Fırat'ın doğusunda bulunan petrol sahalarında petrol üretimi ve satışı organize edilmiş durumda. Suriye'nin milli serveti çalınmaya devam ediyor. ABD'nin Fırat bölgesinde askeri birliklerinin sayısını artırması endişe uyandırıyor. ABD, petrol kaçakçılığı karşılığında, YPG ve Arap birliklerine silah yardımı yapıyor, sonra da bunları birbirine kışkırtıyor. Bütün bunlar bölgedeki durumu kötüleştiriyor." diye konuştu.

"SİLAHTAN ARINDIRILMIŞ BÖLGE İÇİN ÇABALIYORUZ"

Suriye'deki İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde geçen aydan beri durumun kötüleştiğini vurgulayan Rudskoy, "Türk meslektaşlar ile yoğun iş birliği içerisinde Türkiye ve Rusya mutabakatı neticesinde oluşturulan silahtan arındırılmış bölgedeki durumun normalleşmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor." dedi.

Rejime ait askeri birliklere ve Rus Hmeymim üssüne saldırıldığını belirten Rudskoy, "Rusya ve Türkiye'nin, Suriye'deki militanlara ait silah depolarının tespiti ve yok edilmesine yönelik birlikte adımlar attığını" öne sürdü.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)