Ruslara göre 15 Temmuz'un arkasında Amerika var
ensonhaber.com

Rus devlet televizyonu Rossiya 24'te ekrana gelen programda, Türkiye-Amerika ve Türkiye-Rusya ilişkileri masaya yatırıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'da kanlı bir darbe girişimiyle yönetime el koyma çabasının da ele alındığı programda, Türkiye uzmanı Yaşar Niyazbayev dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

DARBENİN ARKASINDA AMERİKA VAR

Rusya ile Türkiye arasındaki S-400 görüşmelerinden sonra Türkiye ile Amerika arasındaki ilişkilerin gerildiğine dikkat çeken Niyazbayev, "Ankara, Batı ve Amerika’yı bu darbeyle ilişkilendirip suçlamaya başladı" değerlendirmesine şöyle yanıt verdi: "Türk toplumunda buna benzer fikirler dolaşmaya başladı. Yani bu olayların ABD’nin desteği ile yapıldığı konusunda söylentiler var."

FETÖ'nün bir figür olduğunu ifade eden Yaşar Niyazbayev, "Darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğu biz görmeye başladık. Bu iddialar gündeme oturmaya başladı." diye devam etti.

Ruslara göre 15 Temmuz'un arkasında Amerika var

ZARRAB DAVASI TÜRKİYE'YE KARŞI OPERASYON

Haberrus'un haberine göre, Amerika'nın Reza Zarrab davasıyla Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalıştığını sözlerine ekleyen Niyazbayev, Amerika'nın Suriye'de Türkiye'nin endişelerini dikkate almadığını ifade etti.