Roman okurda çarpıntı yaptı, yazar 2 yıl ceza aldı
Ajanslar

Mısır'da devlet medyasında romanından cinsel içerikli bazı bölümler yayımlanan yazar Ahmed Naci, "moralinin bozulduğunu ve çarpıntısının tuttuğunu" söyleyen bir vatandaşın şikayetiyle açılan davada iki yıl hapse mahkum oldu.

Roman okurda çarpıntı yaptı, yazar 2 yıl ceza aldı

AKLANMIŞTI, CEZA ALDI

BBCTürkçe'de yer alan habere göre, davada Naci önce aklanmıştı. Ancak kararı temyiz eden savcılık, yazarın cezaya çarptırılmasını sağladı. Yazarın kararı temyiz etme hakkı var.

Mahkemede Naci'yi ülkenin önde gelen yazarları savundu. Bazı yazarlar, kararın ifade özgürlüğüne bir darbe olduğunu söyledi.

SİSİ, DEVİRDİĞİ MURSİ'DEN FARKLI DEĞİL

Yazar İbrahim İsa da, El Makal gazetesindeki köşesinde, Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi'nin yönetiminin, devirdiği Muhammed Mursi'ninkinden farkı olmadığını öne sürdü.

İsa, "Devletiniz ve kurumlarınız, tıpkı önceki yönetimde olduğu gibi, aydınlardan, düşünceden ve yaratıcılıktan nefret ediyor, sadece iki yüzlüleri, yağcılık şiir ve şarkıları yazanları seviyor" dedi.

Mısır'ın seçimle işbaşına gelen ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, 2013'te başlayan protesto gösterilerinin ardından askeri darbeyle devrilmişti. Bir yıl iktidarda kalabilen Mursi, yetkileri partisi Müslüman Kardeşler'in elinde toplamakla suçlanmıştı.