Qualcomm, artık Apple için çip üretmeyeceğini açıkladı
ensonhaber.com

Apple'ın baş işletme görevlisi Jeff Williams, Qualcomm'un artık Apple'ın yeni çıkacak iPhone'ları için modem tedarik etmeyeceğini söyledi. Yaklaşmakta olan Apple cihazlarının ağ performansını önemli ölçüde etkileyebilecek bu durum, iki şirket arasındaki patent davalarının bir sonucu olarak ortaya çıktı.

apple

APPLE: ''QUALCOMM BİZE MODEM ÜRETMEYECEK''

Apple'ın baş işletme görevlisi, geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleşen Apple ve Qualcomm arasındaki dava esnasında Qualcomm'un kendilerine modem satmayağını söylemesi, Apple'ı ciddi anlamda sıkıntıya sokabilir. Apple ile Qualcomm arasında, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerine kadar uzanan bir anlaşma vardı, fakat ünlü yonga üreticisi Qualcomm'un, Apple'ın en yeni iPhone'larına bileşen sunmayı reddettiği iddia ediliyor,

Çok uzun yıllar birlikte çalışan Apple ve Qualcomm, aralarında çıkan patent anlaşmazlıkları nedeniyle davalık olmuşlardı. Özellikle Qualcomm, Apple'ın kendisine ait patentlerini izinsiz kullandığını öne sürmüş ve Apple aleyhine birçok ülkede dava açmıştı.

qualcomm

APPLE: ''QUALCOMM ÇOK PARA İSTİYOR''

Qualcomm'un iPhone başına 7,5 dolar istediğini belirten Apple yöneticisi, bu fiyatın kendilerinin belirlediğinden 5 kat fazla olduğunu dile getirdi. Qualcomm Apple'a çip satmama kararında ısrar ederse, Apple'ın 5G özellikli bir telefon piyasaya çıkarma hayalleri de suya düşebilir. Çünkü Samsung ve LG gibi büyük telefon üreticileri, bu yıl piyasaya süreceği telefonlarda Qualcomm'un 5G modemlerini kullanacak.

apple

APPLE, 5G KONUSUNDA SIKINTI YAŞAYABİLİR

Qualcomm'dan istediğini alamazsa Intel'in ürettiği çiplere yönelecek olan Apple, ilk 5G destekli iPhone'u piyasaya sürebilmek için epey sıkıntı yaşayabilir. Çünkü geçtiğimiz aylarda yapılan birçok test, Intel çiplerinin Qualcomm'dan çok daha yavaş olduğunu gösterdi. Bakalım ilerleyen günlerde Apple ve Qualcomm arasındaki bu sorun bir çözüme kavuşabilecek mi?