Osmangazi Köprüsü'nün açılışına son 5 gün
AA

s

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) iftar yemeğine iştirak etti.

"BU YIL AÇILIŞLAR YILI OLACAK"

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında yakında açılması planlanan projelere de değinerek, "Ayın 30'unda inşallah Osmangazi Köprüsü'nün açılışını yapıyoruz. İstanbul'dan Osmangazi Köprüsü'nü geçiyoruz ta Orhangazi'ye kadar 'non stop' gidiyoruz. Nereden nereye... Artık körfezi dolaşmak yok. Yemyeşil ormanların içinden gayet güzel bir seyir. Bitmedi, 26 Ağustos'ta inşallah bu defa Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz. İnşallah bu yıl açılışlar yılı olacak. Temellerini attık, Rabbim şimdi de açılışlarını yapmayı nasip etti. Orada da inşallah yeni ihalelerle birlikte Kınalı'dan girilecek ta Akyazı'dan çıkılacak. Bu arada inşallah, yeni ihale de yapılıyor bu ihaleyle birlikte, 4 gidiş, 4 gelişin ortasından bir de hızlı trenin inşallah geçişini yapacağız. Bitmedi, 26 Aralık'ta da Boğazın altından Avrasya Tüneli'ni de çalıştırmaya başlayacağız."

Osmangazi Köprüsü'nün açılışına son 5 gün

KÖPRÜNÜN YÜZDE 64'Ü TAMAMLANDI

Yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 98, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde yüzde 90, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde yüzde 88 olmak üzere projenin tamamında yüzde 64'lük fiziksel gerçekleşme sağlandı.

Altınova - Gemlik arasındaki 40 kilometrelik kesim ise 21 Nisan 2016'da tamamlanarak trafiğe açıldı. Bu yılın sonunda Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesimi ile Gebze-Bursa arasındaki otoyol kesiminin yapım faaliyetlerinin tamamlanarak ulaşıma açılması hedefleniyor.

Osmangazi Köprüsü'nün açılışına son 5 gün

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)