Ölen kediyi vasiyet üzerine kayınpederinin mezarına gömdü
İHA

İzmir’de yaşayan Yunus Emre Özgün, kısırlaştırmak üzere götürdüğü veterinerlik hizmetlerinde aç ve susuz bırakıldığı için öldüğünü iddia ettiği kedisi Arap’ı, kayınpederinin mezarına gömdü.

Çöpe atmaya kıyamadığı için eşi ve çocuğuyla aldığı karar doğrultusunda kediyi kaynatasının mezarına gömen Özgün, kedisinin fotoğrafıyla süslediği mezarı her gün ziyaret ediyor.

MEZARA ÇİÇEK YERİNE KEDİ MAMASI GÖTÜRÜYOR

3 yaşına kadar baktığı kedisinin ölmesiyle büyük üzüntü duyan Özgün, mezara çiçek yerine kedi maması bırakıyor ve mum yakarak hem kayınpederi hem de kedisi için dua ediyor.

Ölen kediyi vasiyet üzerine kayınpederinin mezarına gömdü

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Kedisinin hiçbir sorunu yokken veterinerlik hizmetlerinde aç ve susuz bırakıldığı için öldüğünü öne süren Özgün, konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Türkiye’de hayvan hakları ile ilgili yeterli bir yasanın olmadığını söyleyen Özgün, “Kedimi kısırlaştırmak için veterinerlik hizmetlerine götürdüm. 18 gün tecrit altına aldılar. Taşıma kabında aç ve susuz bırakmışlar. Kedimi aldığımda 1 kiloya düşmüştü. Hayvan hastanesine kaldırdım ama vefat etti. Ben de şikayetçi oldum ama sonucunun ne olacağını bilmiyorum. Türkiye’de hayvan hakları ile ilgili kanun yok. Devlet büyüklerimden yardım bekliyorum. Top gibi 5,5 kiloluk kedimi katlettiler” dedi.

“KAYINPEDERİN VASİYETİNİ YERİNE GETİRMİŞ OLDUK”

Kedisini kayınpederinin mezarına gömme kararını ailecek verdiklerini dile getiren Özgün, kayınpederinin hayvansever olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Kayınpederim zaman zaman bize ‘hayvanlarınız öldüğü zaman benim mezarıma gömün, ruhum rahat etsin’ diyordu. Onun da vasiyetini yerine getirmiş olduk. Dört kedim daha var. Onları da kendim büyüttüm. Hepsine özenle bakıyorum. Onlar öldüğünde herhalde annemin, babamın mezarına gömerim diye düşünüyorum.”

Ölen kediyi vasiyet üzerine kayınpederinin mezarına gömdü

KEDİLERİN YEMESİ İÇİN MAMA BIRAKIYOR

Ölen kedisinin hayrına diğer kedilerin yemesi için mezara kedi maması bırakan Özgün, çok sevdiği kedisinin ışıklar içinde yatması için de mum yaktığını söyledi. Her gün mezarlığa geldiğini belirten Özgün, sözlerine şöyle devam etti: “Burada hem kedimin, hem de kayınpederimin ruhuna dua ediyorum. Bu acı daha ne kadar sürer bilmiyorum. Türkiye’de hayvan mezarlıkları yok. Kedileri, köpekleri olan hayvanseverler, hayvanları öldüğünde onları çöplüğe, sokağa atmak zorunda kalıyor. Bu acı ve üzüntü veriyor.”

“AİLECEK ACI ÇEKİYORUZ”

Dört günlükken ölmek üzere bulduğu kedisini çok özlediğini ifade eden Özgün, “3 yaşına kadar kendi elimle besledim ve büyüttüm. Bir insan olarak çok üzgünüm. Ailecek acı çekiyoruz. Beni gördüğünde çıldıracak kadar sevgisini belli ediyordu. Eve geldiğimde sokağa çıkıp bas bas bağırıyordu. Sokak kapısının önünde beklerdi” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)