Okul müdür ve yardımcıları için sınav tarihi belli oldu
ensonhaber.com

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için ÖSYM'nin ilk kez yapacağı sınavın tarihi, 21 Nisan olarak belirlendi.

YÖNETİCİLER EKYS İLE SEÇİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) arasındaki protokolle, okulmüdür ve müdür yardımcılığı için yapılacak sınavın adı, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (EKYS) olarak kararlaştırıldı.

Okul müdür ve yardımcıları için sınav tarihi belli oldu

BAŞVURULAR 28 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR

Sınava başvurular, 28 Şubat-11 Mart arasında alınacak.

Başvuru merkezleri listesi, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacak.

Engeli veya sağlık sorunu olan adaylar, bir üniversite veya devlet hastanesinden alacakları sağlık kurulu raporları ile belgelendirmek kaydıyla engeli veya sağlık durumlarına uygun olarak engelli salonunda sınava alınacak.

Okul müdür ve yardımcıları için sınav tarihi belli oldu

SINAV KONULARI

Sınav, 21 Nisan Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika olacak. Sınavda adaylara çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan bir test uygulanacak.

Yazılı sınav konuları ve ağırlıkları şöyle belirlendi: Genel yetenek ve genel kültür yüzde 35, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi yüzde 10, değerler eğitimi yüzde 5, eğitim ve öğretimde etik yüzde 5, eğitim bilimleri yüzde 35, mevzuat yüzde 10." Adayların sınav puanları, doğru cevap sayıları toplanarak 100 tam puan üzerinden hesaplanacak.