Okul kurslarına ilişkin hazırlıklarda sona doğru
ensonhaber.com

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yarıyıl tatilinin tamamlandığı günlerde özel öğretim kurslarının kapatılacağını, kurslarla ilgili yeni düzenleme yapılacağını açıklamıştı.

DESTEKLEME KURSLARI OLACAK

Bakan Ziya Selçuk da ihtiyaç duyan öğrencilerin, MEB’in okullarda ve halk eğitim merkezlerinde açtığı destekleme ve yetiştirme kurslarına gitmeye devam edebileceğini söylemişti.

Okul kurslarına ilişkin hazırlıklarda sona doğru

KAPSAMLI ÇALIŞMA YAPILIYOR

Bu kurslarda görevlendirilecek personele uygulanacak öğretim programları ve kullanılacak yardımcı öğretim materyallerine yönelik, kapsamlı bir çalışma yürütülüyor.

Okul kurslarına ilişkin hazırlıklarda sona doğru

KONTENJANA BAĞLI DESTEK KURSU

Kurslarla ilgili hazırlanan içerik ise bu ayın sonunda açıklanacak. Yeni düzenlemeye göre, bir öğrenci, kontenjan varsa istediği okuldaki destekleme kursuna gidebilecek.

ÖĞRENCİ TERCİH YAPACAK

Öğrenci, gitmek istediği kurs için tercih yapacak, ilçelerde kurulacak komisyonlar planlamayı gerçekleştirecek. Örneğin, matematik kursu almak isteyen bir öğrenci, hangi okulda bu kurs açıldıysa onu tercih edebilecek.

Okul kurslarına ilişkin hazırlıklarda sona doğru

ÖĞRETMENLERDEN REHBERLİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da önceki gün yaptığı açıklamada, millet kıraathanelerinde rehber öğretmenlerin görev alabileceğini söyledi. Alınan bilgiye göre öğretmenler, yaş gruplarına göre buralarda öğrencilere rehberlik edecek.