Öğrenci, kazandığı bursla arkadaşlarına 250 kitap aldı
DHA

Kurtalan Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu'nun 7'nci sınıfında eğitim gören Mehmet Akif Tuna, 2 yıl önce girdiği parasız yatılı ve bursluluk sınavında başarı elde ederek, burs almayı hak kazandı.

BURSU YARDIMA MUHTAÇLAR İÇİN HARCIYOR

3 ayda bir 750 lira burs ücretini alan Tuna, bursu çoğu zaman yardıma muhtaçlar için harcıyor. Tuna, en son aldığı burs parasıyla bu kez sınıf arkadaşlarının okumaları için 250 kitap satın aldı.

Öğrenci, kazandığı bursla arkadaşlarına 250 kitap aldı

ÖĞRENCİSİNİ TEBRİK ETTİ

Tuna'nın Türkçe öğretmeni Mehmet Emin Demir, öğrencisinin yaptığı bu girişim örnek bir davranış olduğunu dile getirerek, "Öğrencimiz, girdiği sınavda bedava yatılı ile burs sınavını kazandı, kendisini tebrik ediyoruz. Ancak bununla kalmadı ve okul öğrencilerine yardımda bulunuyor. Kendisine verilen 3 ayda bir 750 lira ile okuldaki öğrencilere kitap alan Mehmet Akif Tuna'yı tebrik ediyoruz." dedi.

"KENDİMİ ÇOK MUTLU HİSSEDİYORUM"

2 yıldan beri aldığı bursla gerek yardıma muhtaç gerekse kendi okulunda okuyan öğrencilere kitap yardımında bulunduğunu anlatan Tuna, "Bazı arkadaşlarımızın kitap alacak paraları yok, ben kendilerine alıp veriyorum. Son zamanlarda sınıf ve okul arkadaşlarımın kitap eksikliği olduğunu gördüm. Okulumuzun Türkçe öğretmeni Mehmet Emin Demir ile konuştum. Tüm okul arkadaşlarıma kitap almaya karar verdim. Öğretmenimle birlikte kırtasiyeye gidip, 250 adet kitap aldık ve bunları okulda dağıttık. Ben bunu yaptığım için çok mutluyum." diye konuştu.

Öğrenci, kazandığı bursla arkadaşlarına 250 kitap aldı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)