Obama 111 hükümlünün cezalarını hafifletti
Ajanslar

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Obama'nın anayasal yetkisi çerçevesinde aldığı kararın uyuşturucu bağlantılı suçlardan hüküm almış suçluları kapsadığı belirtildi.

OBAMA DÖNEMİNDE TOPLAMDA 673 HÜKÜMLÜ AFFEDİLDİ

Son kararıyla Obama'nın başkanlığı süresince cezalarında indirime gittiği hükümlü sayısı 673'e ulaştı. Bunların yaklaşık üçte biri ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış kişilerden oluşuyor.

TOPLAM AFFI ÖNCEKİ 10 ABD BAŞKANINDAN FAZLA

Ceza yargılamalarında reform yapılmasını isteyen ABD Başkanı Obama'nın cezalarını hafiflettiği kişilerin sayısı, önceki 10 Amerikan başkanının cezalarını indirdiği kişilerin sayısını geçti.

Obama, 3 Ağustos'ta da 214 kişinin cezalarını azaltmış, bu sayı tek seferde ceza indirimine kavuşan en yüksek hükümlü sayısı olmuştu.

OBAMA'NIN CEZALARINI DÜŞÜRDÜKLERİNİN ÇOĞU UYUŞTURUCU SUÇUNDAN

ABD Kongresi, daha önce uyuşturucu suçlarında indirime giden bir yasal düzenleme yapmış ancak bu düzenleme geriye dönük işlememişti. Obama'nın cezalarını düşürdüğü kişilerin çoğu kokain, eroin, esrar ve metamfetamin gibi uyuşturucu satıcılarından ve kaçakçılarından oluşuyor. Beyaz Saray, bu kişilerden sadece 16'sının ateşli silahlarla suç işlediklerini açıkladı.