NASA'nın InSight aracı, Mars'tan veri toplamaya hazır
ensonhaber.com

NASA, 6 ay süren yolculuğun ardından InSight uzay aracını Mars yüzeyine başarılı bir şekilde indirmişti. Ardından Mars'ta çektiği birkaç fotoğrafı dünyaya gönderen InSight, bir anda dünyada en çok konuşulan uzay görevi haline geldi. Şimdi ise InSight uzay aracının, önümüzdeki ay veri toplamaya başlayacağı açıklandı.

insight

ÇEŞİTLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Asıl görevi Mars'ın yüzeyini ve yer altındaki sismik oluşumları incelemek olan InSight, depremölçer cihazını da başarılı bir şekilde Mars yüzeyine indirmişti. NASA'nın, InSight aracındaki güncellemeleri ve yapılandırmaları da başarılı bir şekilde devam ediyor. InSight ekibi, son birkaç hafta boyunca depremölçer cihazını düzleştirdi ve cihazın 6 adet sensöründen üçünü dengeledi.

insight

Araç, önümüzdeki ay verileri toplamaya başladığında ve bu önemli verileri Dünya'ya gönderdiğinde, bilim insanları Güneş sisteminin kayalık gezegenlerini oluşturan malzemeyi daha iyi anlayacaklar ve muhtemelen sıvı su veya aktif volkanların, Mars yüzeyinin altında olup olmadığı hakkında daha çok bilgi sahibi olacaklar.