NASA, evrenin kökenini araştırmak için SPHEREx görevini başlatacak
ensonhaber.com

NASA, iddialı yeni bir görev başlatıyor. Yeni görev, evrenin kökenini araştırmak ve anlamak için bütün evreni haritalandıracak. SPHEREx adı verilen bu görevin başlama tarihi ise 2023 olacak. İki yıl boyunca sürmesi planlanan SPHEREx görevi, yüz milyonlarca galaksiyi yakından inceleyecek.

galaksi

YAŞAM İZLERİ ARANACAK

SPHEREx, gökyüzünü incelemek için 300 milyondan fazla galakside ve 100 milyondan fazla yıldızda dolaşacak ve buralarda kendi galaksimizdeki verileri yakalamaya çalışacak. Görevin temel amacı ise evrenimizin nasıl geliştiğini ve gezegensel sistemlerdeki yaşam için, temel bileşenlerin ne kadar yaygın olduğunu öğrenmek olacak.

NASA yöneticisi Thomas Zurbuchen yaptığı açıklamada, “Bu inanılmaz görev, gökbilimciler için benzersiz bir veri hazinesi olacaktır.” ifadesini kullandı.

nasa

SPHEREx projesinin maliyeti 242 milyon dolar olarak açıklandı. NASA, bu paranın, bu göreve değeceğinden oldukça emin. Bilim insanları, evrenin gizemlerini ortaya çıkarmak için şimdiden çok heyecanlı olduklarını ifade etti. Ancak, bu görev için 4 yıl daha beklemeleri gerekecek.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji