Mustafa Yıldızdoğan çalıntı şarkı iddialarını yalanladı
ensonhaber.com

2

Mustafa Yıldızdoğan'ın 1993 yılında piyasaya sürdüğü üçüncü albümünün çıkış parçası olan ve milliyetçi kesimlerce çokça dinlenen 'Ölürüm Türkiyem' isimli şarkının bestesinin Kürt müzik grubu Koma Qamışlo'dan çalındığı iddia edilmişti.

"KÜRT GRUBA AİT BESTE" DEDİLER

Twitter'dan yapılan paylaşımda 'Ölürüm Türkiyem' isimli şarkının bestesinin Koma Qamışlo isimli Kürt gruba ait olduğu görüldü. İddiaya göre, söz konusu müzik Koma Qamışlo tarafından 1986 yılında yayınlanmıştı.

Bestenin çalıntı olduğunun iddia edilmesinin ardından Twitter'da #HırsızMustafaYıldızdoğan en çok konuşulan konular arasına girdi.

Mustafa Yıldızdoğan - Ölürüm Türkiyem VİDEO

"HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK"

Mustafa Yıldızdoğan dün akşam resmi Facebook hesabından konuya değinerek iddiaları yalanladı. Görüntülerin montaj olduğunu söyleyen Yıldızdoğan, iddialara destek verenler hakkında da hukuki sürecin başlatılacağını ifade etti;

"'Türkiyem' eserinin bestesi çalıntıdır adı altında yalan haber ve montaj videolarla Twitter'da gündem oluşturan ve buna destek veren sözde gazeteci ve sözde sarkicilar hakkinda hukuki süreç başlatılacaktır."

Mustafa Yıldızdoğan çalıntı şarkı iddialarını yalanladı