Mursi Türkiye teklifini geri çevirdi

a

Darbeyle devrilen Mursi ile Türkiye'ye gelmesi konusunda temasa geçildiği ancak Mursi'nin ülkesini ve arkadaşlarını bırakmak istemediği için bu teklifi reddettiği öğrenildi.

Arap Baharı ile birlikte halkın büyük çoğunluğunun desteğini alarak Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, kendisinin göreve getirdiği Abdülfettah el-Sisi tarafından yapılan darbe sonucu devrilmiş ve geçtiğimiz günlerde idam cezasına çarptırılmıştı. Her dönemde Türkiye'nin desteğini arkasında bulan Mursi, halkını ve arkadaşlarını bırakmamak için Türkiye'ye gelmeyi reddetti.

''BİNLERCE MURSİ DAHA YETİŞECEK''

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Muhammed Mursi'nin Türkiye'ye getirilmesi konusunda girişimler yapıldığı fakat Mursi'nin bunu istemediğini açıkladı. Bülent Yıldırım, "Mursi'yi idam ederseniz binlerce Mursi daha yetişecek" şeklinde konuştu.

YABANCI ÜLKE VATANDAŞLARI HAKKINDAKİ İDAM KARARI İPTAL EDİLEBİLİYOR

Mısır’da yayınlanan El Elam el Yum gazetesi, 2013’teki askeri müdahalenin ardından tutuklanan devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin 16 Mayıs’ta yargılandığı ‘hapishaneler baskını’ ve ‘casusluk’ davalarından aldığı idam cezasından kurtulmak için Mısır pasaportundan vazgeçerek başka bir ülkenin vatandaşlığına geçebileceğini yazdı.

Mısır kanunlarına göre, yabancı ülke vatandaşları hakkındaki idam cezaları, mahkeme kararıyla iptal edilebiliyor.