Muğla'da CHP'li belediye ağaç kesimi yapacak
AA

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum'un Mumcular Mahallesine yapılması planlanan katı atık depolama tesisiyle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

BELEDİYE YETLİLİSİ AÇIKLADI

Bodrum Kent Konseyi tarafından Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray konuşmacı olarak katıldı.

Muğla'da CHP'li belediye ağaç kesimi yapacak

Giray, Mumcular Sazköy Akdam Mahallesine yapılması planlanan tesis ve mevcut kullanılan Torba vahşi depolama tesisiyle ilgili teknik bilgi verirken ormanlık alanda ağaçların kesilerek yerine yapılması planlanan katı atık depolama tesisini şu sözlerle savundu: "Muğla'nın çevre sorunları nedir biliyorum. Çevre çok önemli bir unsur. İnsanlar yaşadıkça atıklar oluşacak. Bu atıkları yönetmeliklere uygun olarak bertaraf etmezsek, çevre kirliliği oluşur. Şuanda vahşi depolama tesisi olan alan ormanlık alandır. Bu alana hiçbir izin alınmadan atıklar dökülmüş. Metan gazının sıkışmasıyla zaman zaman patlamalar ve yangınlar yaşanmaktadır. Bu yangınlar da sürekli basına yansıyor."

Muğla'da CHP'li belediye ağaç kesimi yapacak

TARTIŞMA YAŞANDI

Bölgeye tesisin yapılmasını istemeyen bölge halkı ile belediye yetkilileri arasında zaman zaman tartışmalarında yaşandığı toplantı sırasında, Giray, Bodrum'un Türkiye'nin göz bebeği bir yer olduğunu ve denizlerden de atık toplandığını aktararak, "Bana gemiyle aldığınız atıkları ne yapıyorsunuz? diye sorduklarında, ben cevap veremiyorum. Çok üzülüyorum. Çünkü 'atıklar denizden toplanıyor ve toprağa atılıyor, bunun ne anlamı var' diyorlar." dedi.

Muğla'da CHP'li belediye ağaç kesimi yapacak

AĞAÇ KESİMİ YAPILACAK

Giray yapımı planlanan tesis için 87 hektarın tahsis edildiğini, çalışmalar sonucunda 8 hektarlık alanda ağaç kesiminin yapılacağını belirtti.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda, katılımcılar sorularını yazılı olarak iletti.

Berna Laçin'den güldüren küresel ısınma yorumu haberi

Muğla'da CHP'li belediye ağaç kesimi yapacak

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)