Muğla'da 4 öğretmene FETÖ gözaltısı
DHA

1

İzmir'in Kiraz ilçesindeki FETÖ/PDY soruşturması nedeniyle aranan bir kişi de Ortaca'nın Gölbaşı Mahallesi'nde yakalandı. Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün sabah saatlerinde, Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

4 FETÖ'CÜ ÖĞRETMEN EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Operasyonlarda, telefonlarında FETÖ/PDY'nin kriptolu haberleşme programı bylock yüklü olduğu tespit edilip, daha önce açığa alınan ardından da meslekten ihraç edilen öğretmenler A.T., D.K., B.D. ve İ.Ç. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ele geçirilen bazı CD ve dokümanlara ise incelenmek üzere el konuldu. Gözaltına alınan dört öğretmen Ortaca Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, işlemleri için Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Operasyon kapsamında aranan firari şüphelilerden F.S.'nin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğü bildirildi. Öte yandan İzmir'in Kiraz ilçesinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan S.Ç., Ortaca'nın Gölbaşı Mahallesi'nde polis tarafından yakalanıp, Kiraz'a gönderildi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)