Mobil tanzim satışı Gaziosmanpaşa’da başladı
İHA

Gaziosmanpaşa Belediye Meydanı’nda kurulan mobil tanzim aracından ürünleri ucuza alan vatandaşlar, memnun kaldı.

Pazar ve market fiyatlarından yüzde 40 ila 50 arasında indirimli olan ürünlere talep yoğun oldu.

BİR ÜRÜNDEN EN FAZLA 2 KG ALINABİLİYOR

Ürünler bugünden satılmaya başlandı ancak bir üründen en fazla 2 kilogram satış yapılıyor. Bu kuralla bütün vatandaşların alışverişten faydalanması hedefleniyor.

Ürünlerin direkt üreticiden tüketiciye erişmesi noktasında, her mahalleye belirli zamanlarda mobil tanzim satış noktası kurulacak. Böylece daha ucuz, daha taze ve daha hijyenik ürünler, vatandaşların hizmetine sunulacak.

"MARKETLERDEN, PAZARLARDAN BIKTIK"

Fiyatların uygunluğundan memnun olan Süheyla Koç, “Ben çok beğendim, ucuz olması hoşuma gitti. Bu kış sebze çok pahalıydı. Dereotunu 3 liradan aldım, maydanozu 3 liradan aldım. Yalan yok içime oturdu. İyi, uygun. Aldıklarıma 5 lira verdim, hoşuma gitti.” diye konuştu.

Mobil tanzim satışı Gaziosmanpaşa’da başladı ViDEO

Mobil tanzim satışı Gaziosmanpaşa’da başladı

Market ve pazarlardaki yüksek fiyatlardan dert yanan Sare Özcandan da “Tanzim satış noktalarından çok mutluyuz. Mahallelerde görürsek memnun oluruz. Marketlerden, pazarlardan bıktık, illallah ettik. 3 liralık ürünü veriyor 5 liraya, 10 liraya. Böyle daha iyi.” şeklinde konuştu.

Mobil tanzim satışı Gaziosmanpaşa’da başladı

34 İLÇEDE DAĞITIM OLACAK

Sebze meyve fiyatlarını düşürmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 34 ilçede 50 tanzim satış noktasının hayata geçirileceği açıklandı.

Satış noktalarındaki tüm araçlarda BELTUR görevlileri olacağı öğrenilirken, Arnavutköy, Adalar, Şile, Silivri ve Çatalca'da üreticilik yapıldığı için bu 5 ilçede satış olmayacağı belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)