MİT yeni bylock listesini belirledi
Ajanslar

d

Liste, adli ve idari işlemler yapılması amacıyla ilgili kurumlara gönderilmeye başlandı. 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde, girişimi organize eden Gülen yanlılarının kullandığı Bylock iletişim sistemini kullanan kişilerce ilgili yeni tespitler yapıldı.

LİSTEDE DEVLETİN HER KURUMUNDAN KİŞİLER YER ALIYOR

MİT’teki uzmanlarca hazırlanan listede hemen her devlet kurumundan personelin yer aldığı ifade edildi. Liste, adli ve idari işlemler yapılması amacıyla ilgili kurumlara gönderilmeye başlandı. Yeni listede bu kez, daha üst düzeyde bazı devlet görevlilerinin de yer aldığı öğrenildi.

EMEKLİLERİN İSİMLERİ DE VAR

Yeni liste içinde ayrıca daha önce gerek emekli olan gerekse hükümetin yürürlüğe koyduğu kanun hükmündeki kararnamelerle ihraç edilen devlet memurlarının da yer aldığı öğrenildi. Bu listelerin işleme girmesiyle birlikte daha öncekine benzer bir süreç işleyecek.

BYLOCK KULLANIN TALİMATI PENSİLVANYA'DAN GELMİŞ

Bu arada, Bylock iletişim sistemiyle ilgili yapılan araştırmalarda, halen ABD’de bulunan FETÖ lideri Fetullah Gülen’in güvenli iletişimde Bylock kullanılması için özel talimat verdiği belirlendi. Soruşturmalarda, line, WhatsApp, Viber gibi iletişim kanallarının terör örgütünce güvenli bulunmadığı, bu nedenle Bylock’a geçiş yapıldığı anlaşıldı. FETÖ lideri Gülen’in bu çerçevede, “Tüm üyeler Bylock programı üzerinden görüşmeler yapsın, normal telefonla görüşme yapanlar hizmete ihanet etmiş olur” talimatını verdiği tespit edildi.

Bylock kullanıcılarına yönelik soruşturmalarda, FETÖ lideri Gülen’den bölge imamlarına, bölge imamları aracılığıyla il ve ilçe imamlarına gelen tüm emir ve talimatların Bylock üzerinden ulaştırıldığı, böylelikle örgüt içindeki gizliliğin en üst seviyede oluşturulduğu belirlendi.