MHP İzmir'de Türkçülük Günü'nü kutlayacak
DHA

Olağanüstü kongre tarışmalarının sürdüğü MHP'de İzmir İl Baştanlığı 3 Mayıs Türkçülük Günü programı yaptı. Katılımın daha yüksek olması için 7- 8 Mayıs’ta Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak etkinlikte dokuz otağ kurulacak.

MHP İzmir'de Türkçülük Günü'nü kutlayacak

YEREL KIYAFETLERLE AĞIRLANACAKLAR

Çadırlarda Türk devletlerinden gelenler, vatandaşı yerel kıyafetlerle ağırlayacak. Çadırlarda kımız ikram edilecek, dombra dinletilecek. Okçuluk ve yağlı güreş şovları, dans gösterileri ve Kitap okuma etkinlikleri olacak.

Etkinlikte çockular için Nasreddin Hoca, Keloğlan, Dede Korkut ve İbiş karakterlerini yansıtan maskotlar olacak. Hacivat ve Karagöz gösteriminin yanısıra yarışmalar gerçekleştirilecek.

MHP İzmir'de Türkçülük Günü'nü kutlayacak

TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN İSYAN TARİHİ

MHP medya ve tanıtımdan sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, Türkçülük Günü etkinliklerinin İzmir’de ilk kez bu kadar kapsamlı yapıldığını belirterek, partili gençlerin yanısıra profesyonel ekiplerden de destek aldıklarını anlattı. Bulut, "3 Mayıs 1944, devrin iktidarının günlük siyasi kaygılarla hukuka müdahil olmasına, demokrasiden ve yargı bağımsızlığından yana olan Türk milliyetçilerinin isyan tarihi olarak yorumlanabilir. Bu nedenle yapacağımız etkinlik mevcut iktidarın benzer uygulamalarına karşı Türk milliyetçilerinin tavır koyması olarak da değerlendirilebilir. Dünyanın gözünü diktiği Türk devletleriyle birlik ve entegrasyon ancak MHP ile mümkün. Hedefimiz buna kültürel ve fikri olarak hız kazandırmak. Bu projede elimizden geldiğince tüm değerimize yer verdik" dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)