Alman basını Özil'e kin kustu

Mesut Özil'in ırkçılığa maruz kaldığı için Almanya A Milli Futbol Takımı'nı bırakması, Alman basınında geniş yer buldu. Irkçılık yaparak Özil için linç kampanyası uygulayan basın organları, istifanın ardından da kin kustu.

Alman basını Özil'e kin kustu

BİLD MESUT ÖZİL'İ HEDEF YAPTI

Bild, Özil'in bu karar için çok düşündüğünü ve yaşanan tartışmalardan sonra ırkçı söylemler hissettiği sürece bu formayı giymeyi düşünmeyeceğini aktardığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü için Almanya'da Mesut Özil'i hedef haline getiren Bid, yine Özil, haksız olarak gördü.

Mesut Özil'in 'ırkçılık yapıldığı' vurgusunun yanlış olduğunu belirten Bild, Özil'i hedef gösterdi.

Mesut Cenk ve İlkay Erdoğan'ı ziyaret etti VİDEO

Alman basını Özil'e kin kustu

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNE BAĞLADILAR

Stern ve Waz ise Mesut Özil Almanya milli takımını bıramasını, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye bağladılar.

Özil'in Başkan Erdoğan ile tekrar fotoğraf çektirebileceğini ve bu durumdan pişman olmadığı sözlerini hatırlatan gazeteler, yapılan ırkçılığı gündeme getirmedi.

ÖZİL'DEN ALMANLARI ŞAŞIRTAN HAMLE

Bild'in başlattığı linç girişiminin Dünya Kupası boyunca sürmesi, Mesut Özil'e yapılan ırkçılığı tavan noktasına çıkarttı. Dünya Kupası'nın bitmesinin ardından bile devam eden ırkçı saldırılar sonrasında ise Özil'den Almanları şaşırtan hamle geldi.

Podolski ve Klose'ın hiçbir zaman Polonyalı-Alman olarak görülmediğini ifade eden Özil, "Ben neden Türk-Alman olarak görüldüm? Türkiye olduğu için mi? Müslüman olduğum için mi? Kazandığımızda Alman, kaybettiğimizde göçmen oluyorum." ifadelerini kullandı.

Almanya Futbol Federasyonu'nun da kendisine sahip çıkmaması Mesut Özil'i çileden çıkarttı. Yapılan ırkçılığa sessiz kalınması ve basında artan linç üzerine Özil, milli takımı bıraktı.