Meksika'da depremde ağır bilanço
Ajanslar

Meksika'nın Puebla bölgesinde 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ABD Sismik Araştırmalar Merkezi'nin verilerine göre, 51 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkezi ,başkent Mexico City'ye 123 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Meksika'da deprem sonrası halkın toplanma alanına gidişi VİDEO

Meksika'da depremde ağır bilanço

248 ÖLÜ

Ancak sadece başkentte en az 27 binanın yıkıldığı bilgisi geldi. Çok sayıda yaralının olduğu belirtilirken Meksika hükümetinin açıkladığı son bilgilere göre en az 248 kişi hayatını kaybetti.

20 ÇOCUK ÖLÜ 30 ÇOCUK KAYIP

Ölü sayısının artmasından endişe edilirken, bir okulun yıkılması sonucu 20 çocuğun öldüğü, 30 çocuğun kayıp olduğu belirtildi.

Meksika'da depremde ağır bilanço

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ölümcül depremin ardından ardından hızlı bir şekilde başlatılan kurtarma çalışmaları koordineli olarak devam ediyor. Gönüllülerin de katıldığı çalışmalarda arama kurtarma köpekleri ile enkaz altında kalanlar kurtarılmaya çalışılıyor. Meksika'da depremde ağır bilanço

Olay yerine gelen Meksika Başbakanı  Enrique Pena Nieto çalışmaları yerinde denetlerken enkaz altında kalanların yakınları olan depremzedeleri ziyaret etti.

Meksika'da depremde ağır bilanço

ÖLÜLER SOKAKLARDA YATIRILIYOR

Depremde çok sayıda bina yıkılırken, yıkılan binalardan bir kısmı da hastaneler olunca, enkaz altında kalıp can verenler morg bulunamadığı için sokaklarda üstü beyaz örtüyle kapalı olarak tutuluyor.

Meksika'da depremde ağır bilanço

DÜNYA LİDERLERİNDEN DESTEK

Depremin meydana geldiği sırada Birleşmiş Milletler 72. genel Kuruluna bulunan Dünya Liderleri Meksika'ya destek mesajları yağdırdı. ABD Baaşkanı Donald Trump "Tanrı Meksika'nın yanında olsun, onlarla birlikteyiz" mesajı verirken BM Genel Sekreteri Guterres "Hayatını kaybedenler için büyük üzüntüyü duyuyoruz" açıklamasını yaptı.

MEKSİKA'DAKİ DEPREMDEN KARELER GALERİ

Meksika'da depremde en az 47 kişi öldü VİDEO

Meksika'da depremi yaşayan insanların panik hali VİDEO

Meksika'da deprem anı VİDEO

Meksika'da depremde ağır bilanço

Meksika'da depremde ağır bilanço