Meclis'te Muharrem ayı hazırlığı
AA

f

Meclis'te bu yıl da muharrem ayına özel menü  hazırlanacak, TBMM Genel Kurulu çalışmalarına yaklaşık 45 dakika ara verilecek.

Bu yıl muharrem ayı, 2 Ekim Pazar günü başlayacak, 31 Ekim Pazartesi günü son bulacak. Muharrem ayının 10. günü ihya edilen aşure günü ise 11 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek.

BARIŞ VE DOSTLUK ORTAMI

TBMM İdare Amiri, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muharrem ayı içerisinde, kinden, nefretten, çatışmadan, kavgadan uzak durmak ve bu ayla ilgili olması gereken barış ve dostluk ortamından yararlanmak gerektiğini söyledi.

GELENEKLERE UYGUN MENÜ HAZIRLANACAK

Muharrem ayı ibadetini yapanlar ya da yasını tutanların; gönül huzuru içerisinde ibadetlerini yapacağını, dualarını edeceğini, oruçlarını açacaklarını belirten Uslu, Muharrem orucu tutanlar için, geleneklere uygun bir biçimde TBMM lokantasında özel yemek menüsü hazırlanacağını ifade etti.

KURUL ÇALIŞMALARINA 45 DAKİKA ARA VERİLECEK

Salim Uslu, TBMM'de Muharrem ayı yemeklerinin, 15 Kasım 2012 tarihinde eski TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam’ın, "Genel Kurula muharrem iftarı vesilesiyle 45 dakika ara veriyorum, ibadet eden arkadaşlarımızın da ibadetlerinin kabul edilmesini diliyorum." diyerek ara vermesiyle başladığını söyledi.

Meclis'te bu yıl da Muharrem ayına özel menü hazırlanacak, TBMM Genel Kurulu çalışmalarına yaklaşık 45 dakika ara verilecek.

ETSİZ SEBZE YEMEĞİ, SU YERİNE KOMPOSTO

Muharrem ayında menüde, etsiz sebze yemeklerinin yer alması planlanırken, su yerine kayısı kompostosu ve ayran ikram edilecek.

Masaya ayrıca metal çatal, bıçak ve kaşık takımı yerine, plastik çatal ve bıçak konulacak ve aşure ikram edilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)