Masum Türker kimdir

Masum Türker

Masum Türker, 1951 yılında Mardin’de doğdu. Pertevniyal Lisesi'nde okudu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun odu. Aynı üniversitede doktorasını yaptı.

ÇALIŞMA HAYATI

Üniversite yıllarında muhasebeci olarak çalışmaya başlayan Türker, 1971’den itibaren mali müşavir olarak iş hayatına başladı. Bu yıllarda Güneş, Yeni Yüzyıl gazeteleri ile Nokta ve Ekonomik Trend dergilerinde çalıştı.

Ayrıca, Hürriyet Yayın Holding Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı. 1999 yılına kadar Türkerler Yeminli Mali Müşavirlik Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü.

1978-1982 yılları arasında Gazi Üniversitesi Bolu İdari Bilimler Fakültesi’nde çalıştı.

1975-1999 yılları arasında çok sayıda kurumda görev yaptı. Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği’nde Genel Başkanlık ve Temel Eğitim ve Staj Merkezi'nde (TESMER) Başkanlık görevlerinde bulundu.

2003-2008 yılları arasında Türkiye Denetim Standartları Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu.

SİYASİ HAYATI

Bedrettin Dalan’ın partisi Demokrat Merkez Partisi'nde Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. 1991 yılında Doğru Yol Partisi'nden (DYP) milletvekili adayı olsa da seçilemedi.

21. Dönem İstanbul Milletvekili olarak meclise girdi. Ecevit Hükümeti’nde Kemal Derviş’in istifasından sonra Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Sekreter olarak başladığı DSP’de, Zeki Sezer’in DSP Genel Başkanlığı görevinden istifa etmesiyle 17 Mayıs 2009’da başkan seçildi.