Masum Türker Kılıçdaroğlu'nun teklifine yanıt verdi
AA

MASUM TÜRKER

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, genel seçimler için CHP'ye öneride bulunduklarını ve bunun görüşüldüğünü belirterek, "İlk önce bu önerinin karşılık bulması için Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakan olma talebinin olması gerekiyor" dedi.

Manisa'da partisinin il başkanlığı yeni binasının açılış törenine katılan Türker, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünyada etkinliğini yitirmeye başladığını, yalnızlaştığını öne sürdü.

"EĞER BAŞBAKAN OLMAK İSTİYORSA"

CHP'ye bir öneride bulunduklarını ve bu önerinin masada görüşüldüğünü dile getiren Türker, "İlk önce bu önerinin karşılık bulması için Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakan olma talebinin olması gerekiyor. Kılıçdaroğlu başbakan olmak istiyorsa, CHP'de oluşturulacak bir iktidarın öncüsü olmak istiyorsa parlamentoda başka grupları da içine katan geniş katılımlı bir platform oluşturulması gerekiyor. Bu konudaki görüşmelerimiz devam ediyor. Çalışma tamamlanırsa, sandığa gitmeyen 10 milyon kişinin önemli kısmının oyunu bu koalisyon ittifakına vereceğine inanıyoruz" görüşünü aktardı.

AK PARTİ'NİN 2000 YILINDA KURULUŞ MODELİ

Türker konuşmasına şöyle devame etti; "Şimdi herkes Syriza modelini konuşuyor. Bu model Türk usulü olacak. Aslında bunu geçmişte Milli Selamet Partisi, Anavatan Partisi uyguladı. AK Parti'de 2000 yılında kurulurken çeşitli kesimleri bir araya topladı. Bunu nasıl yaparız diye biz CHP'ye öneri götürdük. Bu önerinin ayrıntılarını bugün parti meclisi tamamlandıktan sonra görüşmeye başlayabileceklerini bildirmişlerdi. DSP Türkiye'de iktidara odaklanmış bir meclisin oluşması için üstüne düşeni yapacaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)