Masum Türker: 7 Haziran'da DSP ve Saadet barajı aşacak
Ajanslar

masum

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, açlık ve yoksulluk sınırları dikkate alındığında her ailenin en az 2 bin lira gelire ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

"ASGARİ MAAŞ 2600 OLMALI"

Bu miktarın vergilendirilmemiş olması gerektiğine işaret eden Türker, "Asgari emekli maaşının da 2 bin 600 lira olması gerekiyor" dedi.

"DSP VE SAADET PARTİSİ BARAJI AŞACAK"

Türker, 7 Haziran'daki milletvekili genel seçiminde, birçok partinin parlamentoda temsil edilecek oy oranına ulaşacağını öne sürerek "Tahminime göre AK Parti, CHP, MHP ve HDP’nin yanı sıra DSP ve Saadet Partisi de barajı aşacak" ifadesini kullandı.

Masum Türker: 7 Haziran'da DSP ve Saadet barajı aşacak İZLE

"HERKES KENDİ PARTİSİNE OY VERECEK"

Uluslararası sermayenin, "Türkiye'nin federal bir yapıya dönüşmesi için" AK Parti-CHP koalisyonunu kurguladığını iddia eden Türker, "O nedenledir ki halkın önemli bir kesimi bu sefer 'oyum bölünmesin' anlayışıyla hareket etmeyecek, herkes kendi partisine oy verecek" diye konuştu.

"EVREN PAŞA DERS OLSUN"

Türker, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenaze törenine ilişkin bir soruyu şöyle yanıtladı:

"Allah rahmet eylesin, Allah taksiratını affetsin. Biz de camiye, mezarı başına gitseydik, mecburiyetten hepimiz 'hakkımız helal olsun' diyecektik. Müslümanız ve Müslümanlığın kurallarını uygularız. Ama onun fikirlerini, onun yaptıklarını da kabul etmek mümkün değildir. Evren Paşa olayı herkese ders olsun. Bu, herkesin attığı adımın yarın nasıl anılacağına örnektir" diye konuştu.