Mars'a yerleşme projesi olan Mars One şirketi iflas etti
ensonhaber.com

Kızıl gezegen Mars, günümüzde bilim insanlarının en çok üzerinde çalıştığı konulardan bir tanesi. Geçtiğimiz aylarda NASA, Mars hakkında daha fazla bilgi almak ve yer altı sismik faaliyetleri hakkında veri toplamak için InSight uzay aracını başarılı bir şekilde Mars'a göndermişti.

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi ise, insanları Mars'a götürecek Starship gemisini inşa ediyor. Her defasında Mars'a gidip oraya yerleşmek istediğini dile getiren Elon Musk, çalışmalarına büyük bir titizlikle devam ediyor.

mars

MARS ONE PROJESİ

Elon Musk ve SpaceX gibi insanları Mars'a götürmeyi hedefleyen bir şirket daha vardı: Mars One.  Şirket, insanları Mars'a götürmek ve kızıl gezegeni kolonileştirmek için birçok çalışma yaptı. Şirket, kurulduğu zaman Mars'a gitmek isteyen gönüllülerden oluşan 200 bin başvuru aldığını açıklasa da 2015 yılında bu sayının tamamen aldatmaca olduğu ve asıl başvuru sayısının 2 bin 761 olduğu anlaşıldı.

mars

MARS ONE İFLAS ETTİ

Başvuru sayısında yapılan bu aldatmacanın ortaya çıkmasından sonra 2015'ten bu yana sessizliğe bürünen Mars One projesi, o günden bu yana hiçbir açıklama yapmadı. Yeni ortaya çıkan bilgilere göre İsviçre'de bulunan Basel Mahkemesi, şirketin iflas ettiğini duyurdu.

mars one

MARS ONE CEO'SU: SÖYLEYECEK BİR ŞEY YOK

Şirketin CEO'su, Mars One projesinin hâlâ faaliyette olduğunu, ancak Mars projesiyle ilgili artık herhangi bir şey yapamayacaklarını söyledi. CEO Lansdorp, bu duruma bir çözüm bulmak için başka şirketlerle görüştüğünü ancak söyleyecek bir şeyinin olmadığını belirtti.