Macron'dan 73 yaşındaki eylemciye: Aklını başına al
ensonhaber.com

Fransa geçen cumartesi Sarı Yelekliler protestolarının 19. ayağına sahne oldu. Emmanuel Macron yönetiminin protestolara demir yumruk indirmeye yönelik bir dizi kararının ardından Nice kentinde, barışçı yürüyüş düzenleyenler bile polisin saldırısına uğradı.

Bu sırada 73 yaşındaki bir kadının, başından ağır yaralanması kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı. 73 yaşındaki eylemciye, Macron'dan "aklını başına al" mesajı geldi.

Macron'dan 73 yaşındaki eylemciye: Aklını başına al

73 YAŞINDAKİ KADINA POLİS DAYAĞI

Mor pantalon giyip elinde barış yazan bayrakla yürüyen Genevieve Legay'in, polisin yürüyüşü geri püskürtme çabasından ötürü kaldırıma düşmesi ve başından kanların akmaya başlamasına, bir AP muhabiri de tanıklık etti.

Sosyal adalet için mücadele eden Attac grubunun bir üyesi olan Legay, başındaki ağır yaralanmadan ötürü hala hastanede tedavi görüyor. Legay'in kızı, annesinin kafasında kırıklar ve kanama olduğunu ama komada bulunmadığını açıkladı. Ailenin avukatı Arie Alimi, yaralanmaya açık bir kişiye karşı şiddet kullanıldığı için yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunurken, bölge valisinin dava açılacaklar listesinde bulunduğunu belirtti.

Macron'dan 73 yaşındaki eylemciye: Aklını başına al VİDEO

Macron'dan 73 yaşındaki eylemciye: Aklını başına al

"SORUMSUZCA DAVRANDI"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise pazartesi günü Nice Matin'de yayınlanan röportajında, 73 yaşındaki kadın aktivistin 'sorumsuzca davrandığını' ima etti. Macron polis şiddeti yerine eylemci kadını kınadı.

'Kırılgan kişilerin yasaklı ilan edilen yerlerdeki eylemlere katılmaması, kendilerini bu hallere düşürmemesi gerektiğini' savunan Macron, "Onun hızla iyileşmesini ve belki bir tür bilgelik kazanmasını diliyorum." dedi.

Hükümetin son kararları uyarınca, Nice şehir merkezinin bazı yerlerinde protestolar yasaklanmıştı.