LGS bir yıl daha devam edecek
ensonhaber.com

Lise yerleştirmeleriyle ilgili üçüncü nakil döneminde büyük rahatlamalar olacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) önümüzdeki yıl devam edeceğini belirtti.

İLK DEFA UYGULANDI

İstanbul’da basın mensupları ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önümüzdeki 3 yılı kapsayan bir yol haritasına sahip olduklarını ve bu planın ayrıntılarını Ekim ayı içinde açıklayacaklarını ifade etti.

Eski alışkanlıklara yeni çözümler üretmek istediklerini belirten Ziya Selçuk, şu andan ziyade gelecek için yatırım yapılması gerektiğini vurguladı. Bakan Selçuk, öncelikle okullar arasındaki uçurumun kapanması ve fırsat eşitliğini sağlamak için çalışacaklarını dile getirdi.

LGS bir yıl daha devam edecek

"BU YIL DA GEÇERLİ OLACAK"

Bu yıl TEOG yerine uygulanan LGS’nin önümüzdeki sene de aynı şekilde uygulanacağını belirten Ziya Selçuk, "Sınav öncesi yapacağımız hazırlıklarla belirsizlikleri azaltmaya çalışacağız. Sekizinci sınıfa geçen öğrencilerimizde bu yıl uygulanan sistem geçerli olacak. Bizim amacımız bir değişiklik olacaksa bu kuralı yeni başlayana koymak, ortada olana yeni kural getirmek değil" dedi.

LGS yerleştirmeye esas nakil kılavuzunun ilçe ve okul müdürleri ile birlikte hazırlandığını da dile getiren Ziya Selçuk, ikinci ve üçüncü yerleştirmeler sonucunda büyük bir rahatlama olacağını belirtti.

LGS bir yıl daha devam edecek

"ANA KONUMUZ MÜFREDAT DEĞİL, ÖĞRETMENLER"

Müfredat değişikliği hakkında da konuşan Ziya  Selçuk, "Bir karar alınırken bu tüm ülkeyi kapsıyor. Oysa müfredat değişikliği hangi bölgede neye ihtiyaç varsa ona göre olmalı. Bu durum küçük düzenlemelerle düzeltebiliriz. Müfredatın tamamını değiştirmek gibi bir durum ise söz konusu değil. Çünkü bizim konumuz müfredat değil, öğretmenler. Öğretmenlere daha çok yatırım yapmalı, onları ihmal etmemeliyiz. Usta bir öğretmene siz hangi müfredatı verirseniz verin o çocukların anlayacağı şekilde dersini anlatır." diye konuştu

"ÇOCUKLAR ÜZERİNDEN YAPILAN OKUL TARIŞMALARINDA YOKUM"

"Çocuklar üzerinden yapılan okul tartışmalarına asla yokum" diyen Ziya Selçuk, "İnsanların beklentilerinin farkındayım. Bu biraz endişe yaratsa da aslında bir ihtiyaç. Ben şahsım için değil çocuklarımızın ihtiyaçları için buradayım. O nedenle bu beklentinin altını doldurmak ve sürdürmek için çalışmalıyız." dedi.

LGS bir yıl daha devam edecek

ÜNİVERSİTEYE GEÇME SINAVI VURGUSU

YÖK, ÖSYM ve MEB’in sıcak ilişkiler içinde olacağını da sözlerine ekleyen Ziya Selçuk, "Üniversite sınavı lisede görülen değil üniversitenin talep ettiği konulardan yapılmalı. Çünkü öğrenci için bu sınav bir lise bitirme değil üniversiteye geçme sınavı." dedi.