Kuzey Kore'den yaptırımlara sert tepki
Ajanslar

Pyongyang, Birleşmiş Milletler'in açıkladığı yeni yaptırımları, "insanilikten uzak, düşmanca ve ahlaksız" olarak yorumladı.

Kuzey Kore'den yaptırımlara sert tepki

BASKI ARTACAK

Öte yandan ABD ve Çin'in liderleri arasında, Kuzey üzerinde BM yaptırımları aracılığıyla baskıyı artırma konusunda uzlaşı olduğu açıklandı.

Konunun Pazartesi günü Donald Trump ve Çin devlet başkanı Xi Jinping arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde ele alındığı belirtildi.

Kuzey Kore'den yaptırımlara sert tepki

Kuzey Kore'nin 33 yıllık füze denemeleri VİDEO

"ABD'NİN HAMLELERİ KARARLILIĞIMIZI ARTIRIR"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan ve ülkenin resmi haber ajansı tarafından duyurulan açıklamada, "ABD'nin ve deniz kuvvetlerinin aracılığı yaptırımları zorlamak için yaptığı hamleler, ancak nükleer güce sahip bir ülke olma yönündeki kararlılığımızı artırır." denildi.

"BİZİ ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORLAR"

Aynı açıklamada, 11 Eylül'de kabul edilen yeni yaptırımlar ile Kuzey Korelilerin fiziksel olarak ortadan kaldırmak istendiği ifadesi yer aldı. BM'de kabul edilen yaptırımlar, Kuzey Kore'ye yakıt kıtlığı yaşatmak ve silah programını devam ettirecek geliri kesmek amacı taşıyor.

Kuzey Kore'den yaptırımlara sert tepki

Yeni yaptırımlar en başarılı füze denemesi olarak adlandırılan 6'ncı test sonrası geldi. Ancak yaptırımların etkisini sınırlı gören bazı karşıt görüşteki kişilere göre, Kuzey Kore halen uluslararası ticaret imkanına sahip bulunuyor.