Küresel iklim değişikliği iPhone satışlarını artırabilir
ensonhaber.com

Yükselen deniz seviyesi, gıda kıtlığı, kasırgalar, taşkınlar, sivil huzursuzluk,kuraklık ve daha fazlası... Bütün bunlar göz önüne alındığında, yıkıcı küresel iklim değişikliği önemsiz bir konuya benzemiyor. Ancak her şeyin iyi tarafına bakmasıyla ünlenen Apple, bu iklim değişikliğinin kendisine iyi geleceğini söylüyor.

apple

APPLE, GÜVENLİK SERVİSLERİNE GÜVENİYOR

Son yayınlanan rapora göre, Apple'ın acil servisleri ve kullanıcıları birbirine bağlayan acil durum mesajları gibi güvenlik önlemleri, artan iklim olayları karşısında müşteri bağlılığını ve talebi artıracak. Apple, ayrıca dahili el feneri ve kablosuz acil durum uyarıları da dahil olmak üzere diğer hayat kurtarıcı özelliklerinden de övgüyle bahsediyor.

apple

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BÜYÜK BİR SORUN

Apple, iklim değişikliklerinin ürünlerini üretmek ve satmak için ihtiyaç duyduğu altyapıya yönelik potansiyel riskler de oluşturabileceğini düşünerek şimdiden büyük paralar harcıyor. Örneğin  2011 yılında Tayland'da gerçekleşen sel felaketi, bütün dünyada bir sabit disk sürücüsü (HDD) sıkıntısına yol açmıştı. Dünyanın ikinci en büyük HDD üreticisi olan Tayland'da meydana gelen sel, fabrikaların tahrip edilmesine yol açmış ve üretim durma noktasına gelmişti.

Apple son olarak, çevreye duyarlı olmanın ne kadar önemli olduğundan bahsederek, yanlış anlaşılmak istemediğini belirtiyor.