Köy yolunda 22 yıl önce kazada ölen köylünün vasiyet lev
DHA

N4rettinn

Ulaş İlçesi'ne bağlı Gümüşpınar Köyü'nde oturan 8 çocuk babası 65 yaşındaki Nurettin Aslan, 1994 yılında traktörle ilçeden köye dönerken direksiyon kontrolünü yitirince araç 30 metrelik uçurumdan yuvarlandı. Köye 2 kilometre uzaklıktaki kazada yaralanan Aslan, hastanede tedaviye alındı. Tedavi gördüğü sırada ziyarete gelen arkadaşları; Memduh Çiçek ve Hasan Hüseyin Kaya'ya vasiyette bulunan Aslan, kaza yaptığı viraja bir tabela konularak diğer sürücülerin uyarılmasını istedi. Nurettin Aslan, 18 gün tedavi gördüğü hastanede kurtarılamadı.

"NURETTİN'İN DÜŞTÜĞÜ YER"

Aslan'ın vasiyeti üzerine stabilize köy yolundaki viraja bir levha konularak üzerine, 'Nurettin'in düştüğü yer' yazıldı. Nurettin Aslan'ın oğlu 37 yaşındaki Erdal Aslan, babasının kazadan sonra 18 gün boyunca hastanede yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Aslan, şöyle dedi:

"Babam, kendisini ziyarete gelenlere kaza yaptığı yere bir levha dikilmesini vasiyet etmişti. Öldükten sonra biz de bu levhayı yaptırdık. O zamandan bu zamana kadar levha burada duruyor. Bu yolun sıkıntısı var. Bu yol yağışlı havalarda ve özellikle kışın hiç kullanılmıyor. Yağmur yağdığında araçlar zorlukla gidip geliyor. Babam, 'Ben burada kaza yaptım, başka kimsenin canı yanmasın' diyerek böyle bir tabelanın konulmasını istemiş. Babamın ardından 8 çocuğu yetim kaldı. Babam bunu bir uyarı olarak düşünmüş, insanlar gidip geldikçe görsün, kimse kaza yapmasın istemiş. Çünkü bu yolda devamlı kaza oluyor."

22 YIL OLDU, YOL YAPILMADI

Gümüşpınar Köyü Muhtarı Ali Coşkun ise, aynı bölgede her yıl kazalarla karşılaştıklarını 3 köyün kullandığı bir yolun bir an önce yapılmasını ve elverişli hale getirilmesini istediklerini söyledi. Muhtar Coşkun, "Nihayetinde buradan geçenler levhayı hoş karşılamıyorlar. Levhayı gördüklerinde korku ve tereddütle geçiyorlar. Olmaması gereken kazalar oluyor bu yolda. Levhayı görenler de, kazayı hatırlıyorlar" dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)