Kılıçdaroğlu'ndan partisine akrabalık talimatı
ensonhaber.com

Kılıçdaroğlu'ndan partisine akrabalık talimatı

Aday listeleri seçim kurullarına dün teslim edildi ama CHP'de tartışma sürüyor. Özellikle, belediye meclis üyeliği listeleri mercek altında. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, talimat vererek, 81 ildeki listelerin incelenmesini istedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, belediye meclis üyeliklerinde bazı isimlerin, akrabalarını ve iş ortaklarını bu listelere yazdığı bilgisini edindi. Bu yüzden de bir inceleme talimatı verdi.

81 ilin tamamı incelenecek. Genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve il başkanları herhangi bir akrabasının ya da iş ortağının bu listelerde olup olmadığı bütün illerde incelenecek.

İSTİFASI İSTENECEK

Kılıçdaroğlu, bu inceleme talimatını kurmaylarına iletti ve bir liste istedi. "Bu listede, kimler var kimler yok kısa sürede getirin." talimatını verdi. Sadece genel merkezde yürütülen bir çalışma değil. 81 il örgütünden de bu isimler talep edildi. İl örgütleri de bu yönde isimler olduğunu tespit ederse, genel merkeze iletecek.

Bu tespitlerin gerçekleşmesinden sonra Kılıçdaroğlu, akraba ya da iş ortaklarını listeye yazanların tek tek istifasını isteyecek ve bu isimlerin belediye meclis üyeliği listesinden çıkarılmasına yönelik bir çalışma başlatacak.

CHP'nin İstanbul'da aday kıstası: Akrabalık ilişkileriKılıçdaroğlu'ndan partisine akrabalık talimatı