Kılıçdaroğlu'ndan DSP'ye birleşme çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan DSP'ye birleşme çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'deki sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile "Denizli sorunları ve çözüm önerileri" konulu toplantıda buluştu. Kılıçdaroğlu, toplantı sonrası Pamukkale TV’nin canlı yayın konuğu oldu ve soruları yanıtladı.

"DSP, CHP'YE GELSİN ARTIK"

"Bu seçimlerde de herhangi partilerle bir işbirliğiniz olacak mı?" şeklinde gelen soruya CHP lideri, şu yanıtı verdi:

"Şimdi Haziran Hareketi, DSP’yle. Mesela ben şahsen DSP’nin bir parti olarak yoluna devam etmesini doğru bulmuyorum. Onlarda sosyal demokrat, bizde sosyal demokratız. Gelmeliler CHP’ye artık. Bu saatten sonra ne yapacaklar. Ecevit bizim liderimiz değil mi? Bizim liderimiz. Eğitim merkezini kurduk adına Bülent Ecevit Eğitim Merkezi dedik. Önüne Rahşan hanımın beğendiği, onun istediği türden bir Bülent Ecevit heykelini de oraya koyduk."

"AMBLEMİMİZİ DEĞİŞTİRİRİZ YETER Kİ GELSİNLER"

"Neyi bekliyorlar Sayın Genel Başkan?" sorusuna ise "Gelsinler, birleşelim şu işi bitirelim artık" diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Doğrusunu isterseniz bilmiyorum. Yani kendilerine açık, net bir çağrım var. Bu vesileyle o çağrıyı da tekrar yinelemek isterim. Yani gelsinler partiye DSP’yi kapatsınlar artık. Gelsinler CHP’ye biz sosyal demokrat bir partiyiz. Gelsinler birleşelim bu işi bitirmiş olalım. Ben kendilerine açıkça şunu da söyledim. Bizim altıokumuz var altında şöyle kırmızı bir boşluğumuz var. Gerekirse güvercini de oraya yerleştiririz, amblemimizi de değiştiririz. Temennimiz o. Ayrıca biz tabi Haziran Hareketine de saygı duyuyoruz. Yani demokrasiden, özgürlükten yana olan bir hareketi, çağdaş uygarlıktan yana olan bir hareketi, bilimsel eğitimi savunan bir hareketi gözardı edemeyiz. Şimdi hem sosyal demokrat olacaksınız, hem çağdaş uygarlıktan dem vuracaksınız, hem aklın özgürleşmesini isteyeceksiniz, hem bilimsel eğitim diyeceksiniz ama bunları savunan bir hareketi görmeyeceksiniz. Hayır onları da görüyoruz, biliyoruz, onlara da saygı duyuyoruz. Sonuçta eğitim sisteminin çağdaş bir süreç içinde yeniden ele alınması ve değerlendirilmesi gerektiğini de savunuyoruz zaten. Biz o hareketin içinde zaten bizim milletvekili olan arkadaşlarımızda var orada. Onlar eğer seçim sürecinde Cumhuriyet Halk Partisine destek verirlerse ayrıca çok mutlu oluruz"