Kenevir üretiminin dünya ekonomisindeki yeri
Detay Haber

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin kenevir üretimine tekrar başlayacağının müjdesini vermişti.

"BİZE DOST GÖRÜNEN DÜŞMANLAR ÜLKEMİZDEN KENEVİRİ YOK ETTİ"

Erdoğan, konuyla ilgili konuşmasında ise "Plastik poşetlerle ilgili olarak bir savaş başlattık. Ve malum 500 yıl, 750, bin yıl toprak bunu eritemiyor. Buna karşı bir savaş. Bu savaşımızı kararlı bir şekilde başlattık. Hatırlıyorum, anacığım evde file dokurdu file. Fileyle alışveriş yapardık. Ama fileyi öyle hemen atmıyorsun, gerekirse yıkayıp tekrar alışverişe gidiyorsun. Bunun toprakla bir dostluğu var. O zamanlar bir de bunlar kenevirden yapılıyordu. Ülkemizde keneviri yok ettik. Bize dost görünen düşmanlar ülkemden, Rizemden keneviri yok etti. Biz şimdi keneviri ithal ediyoruz. Şimdi yeniden, bu alanda Gıda Tarım Bakanlığımız bir çalışma içerisine giriyor. Biz bu kampanyada 31 Mart kampanyasında bez torba, file kullanalım." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan: Ülkemizden keneviri söküp aldılar VİDEO

KENEVİR ÜRETİMİNİN DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ YERİ

Kenevir, birçok alanda kullanılan doğal bir madde olmakla birlikte ekonomik olarak getirisi de yüksek bir ürün.

Öyle ki; Grand View Research araştırma şirketinin raporuna göre, 36 ülkenin üretimi 2017'de 4 milyar doları buldu. Kenevir üretiminde 2025 hedefi 11 milyar dolar.

Dünyadaki en büyük kenevir üreticisi ülkeler ise şu şekilde sıralanıyor; ABD, Kanada, Çin, Hindistan, Japonya, Brezilya, Almanya, Fransa, İngiltere.

CUMHURBAŞKANI'NA KENEVİR HEDİYESİ

Öte yandan AK Parti'nin grup toplantısında bir vatandaş, kenevirden üretilen sepeti Erdoğan'a hediye etti.

Kenevir üretiminin dünya ekonomisindeki yeri

Günün önemli gelişmeleri VİDEO