Kemal Kılıçdaroğlu'ndan HDP'nin destek çağrısına cevap
ensonhaber.com

1

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına itiraz ile ilgili HDP'ye yol gösteren açıklamalara imza attı.

CHP'li vekillerin AYM'ye bireysel başvuru yapacağını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu NTV canlı yayınında HDP'ye "Siz de bireysel başvuruda bulunun" aklı verdi.

"110 MİLLETVEKİLİNİN İMZASI LAZIM"

"...110 milletvekilinin imzası lazım. HDP, CHP'den imza versinler diye bir çağrı yaptı. Biz AYM'ye gitmeyi siyaseten doğru bulmuyoruz. Dokunulmazlık kalkacaksa Başbakan, bakan milletvekilleri hepsinin dokunulmazlığı kalkmalı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan HDP'nin destek çağrısına cevap İZLE

"BİREYSEL BAŞVURUNUN REDDEDİLME OLASILIĞI DÜŞÜK"

Dokunulmazlığı kalkan milletvekilimiz kendisi AYM'ye başvuru yapabilir. 1 hafta süresi var. Böyle bir yol varken neden daha uzun zaman alınacak bir yol seçelim. 110 milletvekiliyle yapılan başvurunun reddedilme olasılığı çok yüksek.

"CHP'LİLERE MÜDAHALE ETMEDİM"

Daha önce dokunulmazlıklar kalkacak dedik. AKP bazı düzenlemeler getirdi. Biz buna karşın kendi görüşlerimizi aktardık. Herhangi bir CHP'li milletvekili arkadaşımıza müdahale etmiş değilim.

Müdahale ederseniz bu doğru olmaz. Mİlletvekilinin iradesine ipotek koymuş olursunuz. Oyunuzu şöyle ya da böyle kullanın diye kimseye söylemedim. Git vicdanına göre oy kullan dedik..."