Kemal Kılıçdaroğlu: İsmail Kahraman o koltuktan ayrılmalı
Ajanslar

1

Video için tıklayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gündem Siyaset'te Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş, Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ve Habertürk Gazetesi Yazarı Yavuz Semerci'nin sorularını yanıtladı.

O KOLTUKTAN AYRILMALI

TBMM Başkanı İsmail Kahraran'ı 'Laik Anayasa' açıklamaları nedeniyle istifaya davet eden Kılıçdaroğlu 'Madem ki hiçbir çevreden destek almadı o koltuktan ayrılmalı. Bu sözü söylediğinde Cumhurbaşkanı'nı temsil ediyordu. Türkiye'nin temelde bir ahlak sorunu var.' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: İsmail Kahraman o koltuktan ayrılmalı VİDEO

LAİKLİK TASAVVUF GELENEĞİNİN GÜVENCESİDİR

Kılıçdaroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü; Bu ülkede hiç kimse inancında dolayı ötekileştirilmiyorsa bizim için sorun yok. Geçmişte laikliği dinsizlik olarak söylediler. En sonunda bir MHP milletvekili açık açık söyledi. 'CHP'ye dinsiz parti diyorlar' dedi. Laiklik bütün inançların güvencesidir. Bunun kuralları vardır. Kimse buna karşı çımıyor. Osmanlı'da da şu ya da bu şekilde laiklik vardı. Bunun arkasına sığınarak yeni bir şey yapmak istediler. Bunun daha tartışılması lazım. Toplumun bunu iyi anlaması lazım. Ortodoğu bataklığına bakın. Laik düzen olmadığı için bu şekildeler. Bizde de mezhepler var. Müslümanlığın gereği de budur. Müslümanlık da başkasının inancına müdahale etmemektir.

Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları bu konuda doğrudur. Laiklik aynı zamanda tasavvuf geleneğinin de güvencesidir. Biz bu kültürü ancak laiklikle koruyabiliriz. Vehhabi kültürü Türkiye'ye getirilmek isteniyor."