Kars'ta vatandaşların tehlikeli kar mesaisi
AA

Kent merkezinde yağışın ardından çatılarda biriken kar ve buzları temizlemek için mevsimlik işçiler ve vatandaşlar, tehlikeli mesai yapıyor. Bazı vatandaşlar, temizlik sırasında, tehlikeli buldukları yerlerde bellerine ip bağlayarak güvenlik önlemi almaya çalışıyor.

Kars'ta vatandaşların tehlikeli kar mesaisi

KAR BİRİKİNTİLERİ TEMİZLENMEYE ÇALIŞILIYOR

Esnaf Uğur Uyusun yaptığı açıklamada, Kars'ta yoğun yağış nedeniyle çatılarda kar biriktiğini söyledi. Karın erimesiyle çatılardaki buz sakıtların düşebileceğini anlatan Uyusun, çatılarda tehlike saçan karları temizlemeye çalıştıklarını belirtti.

Kars'ta vatandaşların tehlikeli kar mesaisi

"KIŞIMIZ KARLA MÜCADELEYLE GEÇİYOR"

Her zaman mevsimlik kar işçisi de bulamadıklarını dile getiren Uyusun, "Çatıları, bazen bulursak mevsimlik kar işçilerine temizletiyoruz, bulamazsak da iş başa düşüyor. Kar yağdıktan sonra dükkanların önlerini süpürüyoruz, buradaki buzları kırıyoruz, çatıların karlarını döküyoruz. Kısacası Kars'ta kışımız karla mücadeleyle geçiyor." dedi.

Kars'ta vatandaşların tehlikeli kar mesaisi

BUZ SARKITLARI OLUŞTU

Öte yandan, kentte soğuk hava nedeniyle bazı ağaçlar buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Kaleiçi Mahallesi'nde esnaf, yiyecek bulmakta zorluk çeken güvercinleri besledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)