Karısını öldüren adam: Biber gazı sıkacağını sandım
İHA

Bursa'da yaşayan 45 yaşındaki Hasan Gündoğdu, boşandığı eski karısı 38 yaşındaki Özlem Meşeli’yi, işe gittiği sokakta bekledi ve peşine düştü. Bir süre Meşeli’yi takip eden Gündoğdu, daha sonra kadınla sokak ortasında tartışmaya başladı. Üzerindeki bıçakla kadını 23 yerinde bıçaklayıp çantasını da gasbeden Gündoğdu, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Hakkında 'kasten adam öldürmek ve yağma' suçlarından dava açılan Hasan Gündoğdu'nun, Bursa 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması sürüyor.

"KALBİ YÜZDE 20 ÇALIŞIYOR"

Duruşmaya; tutuklu sanık Hasan Gündoğdu, avukatları, oğlu Ziya Gündoğdu, ölen Özlem Meşeli’nin kardeşi Cevdet Meşeli ile avukatı katıldı. Gündoğdu’nun yeni tuttuğu ikinci avukatı Bünyamin Aygece savunmasında, “Müvekkilim, kalp ameliyatı olmuştur. Doktorlar iki yıl ömrü olduğunu belirtiler. Rahatsızlığından dolayı psikolojik tedavi görmektedir. Kalbi yüzde 20 çalışmaktadır. Cezaevi şartları müvekkilim için uygun değildir. Sağlık raporu alınmasını ve tahliyesini istiyoruz.” dedi.

Karısını öldüren adam: Biber gazı sıkacağını sandım

"ÇANTASINDAN BİBER GAZI ÇIKARACAĞINI DÜŞÜNDÜM"

Gündoğdu, 2008 yılında işleri bozulduğu için boşandığını, 2018 yılına kadar eşiyle birlikte yaşamaya devam ettiklerini anlatarak, "Mayıs ayında beni bırakıp, annesinin evine gitti. Olaydan önce oğlumla kavga etmişler, eşim oğlum hakkında evden uzaklaştırma almış. Olay günü konuşmak için evine gittim. Zile bastım kapıyı açan olmadı. Kalp ameliyatı olduğumdan, bir süre yolda dinlendim. Yolda yürürken eşimle karşılaştım. Aramızda tartışma çıktı. Gelen arabanın önüne doğru beni itti. Gelen arabada erkek arkadaşı olduğunu, çantasından da biber gazı çıkaracağını düşünerek, üzerimdeki bıçağı çıkarıp, rastgele salladım. Kaç defa bıçakladığımı hatırlamıyorum. Olay yerinden kaçarken çantası montumun düğmesine takılmış. Çantasını çalmadım. Tahliyemi istiyorum.” savunmasını tekrarladı.

Karısını öldüren adam: Biber gazı sıkacağını sandım

"BABAMDAN ALDIĞIM PARALARI ANNEME VERDİM"

Mahkemede söz alan sanığın oğlu Ziya Gündoğdu, annesiyle, babasından boşandıktan sonra birlikte yaşadığını belirterek, “Annemin telefonunda Mehmet isimli bir erkekle mesajlaştığını gördüm. Bu yüzden aramızda tartışma çıktı. Gizli gizli görüşmelere devam etti. Karakolluk olduk. Annem benim için evden uzaklaştırma kararı aldırdı. Babamdan aldığım paraları anneme verdim.'' diye konuştu.

Ablası öldürülen Cevdet Meşeli’nin avukatı Umut Beyaz, sanığın çok defa evden uzaklaştırma cezası aldığını, eşini ölümle de tehdit ettiğini ve olay günü defalarca bıçaklayarak öldürdüğünü hatırlatarak, cinayetten ağırlaştırılmış müebbet, yağma suçundan 15 yıl hapis cezası alması gerektiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının taleplerini reddetti. Sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmayı karar için ileri bir tarihe erteledi.

Karısını öldüren adam: Biber gazı sıkacağını sandım

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)