Kaçak mülteciler İspanya sınırına akın etti
ensonhaber.com

İspanya'nın Kuzey Afrika'daki iki özerk bölgesinden biri Cueta'da mülteci akını yaşandı. Fas sınırında bulunan bölgedeki sınır kapısı mülteciler tarafından sarıldı, adeta sınır ablukaya alındı.

Kaçak mülteciler İspanya sınırına akın etti

Kaçak mülteciler ispanya sınırına akın etti VİDEO

POLİSİN BİR ANLIK HATASI

Bir anda neye uğradıklarını şaşıran polisler kapalı olan kapıya doğru ilerlediler, ardından sayıları 200 kadar olan mülteci grubu ile karşı karşıya kaldılar. Polislerden biri grubu dağıtmak için hiç yapmaması gereken bir şeyi yaptı; kapalı olan sınır kapısını açtı. İşte ne olduysa o andan sonra oldu.

Kaçak mülteciler İspanya sınırına akın etti

SINIRI KOŞARAK GEÇTİLER

Kapının açılmasını fırsat bilen mlteciler bir anda içeri yüklenmeye başladılar. Aralarından biri sınır kpısını geçip polis koridorunu aşınca, bunu gören mülteciler koşarak içeri doluşmaya başladı. Onlarca mülteci koşarak İspanya sınırını geçmeye çalıştı.

Polisler duruma müdahale etmeye çalıştı ancak üzerlerine gelen mülteci grubu o kadar kalabalıktı ki hangisine müdahale edeceğini bilemeyerek eli kolu bağlı kaldı. İçlerinden biri yakaladığı mültecilere jop ile vururken, diğer polisler de birkaç kişiye müdahale etti. Yakalanan mülteciler sınırdışı edilirken, bir grup mülteci İspanya topraklarına girmeyi başardı.