İztuzu Plajı'na turist akını başladı

İztuzu Plajı'na turist akını başladı

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki, dünyanın en iyileri arasında gösterilen İztuzu Plajı'nda, geçen yıla oranla plajı ziyaret eden turist sayısının 2 kat arttığı belirtildi.

İztuzu Plajı'na turist akını başladı

"TOPLAM 52 BİN ZİYARETÇİ GELDİ"

Plajın Boğaz Ağzı bölümündeki tesislerinden sorumlu Hüsnü Sarı, "Şubat, Mart ve Nisan aylarında toplam 52 bin ziyaretçi geldi. Bu da geçen yılın iki katı" dedi.

İZTUZU PLAJI'NDAN GÖRÜNTÜLER

DÜNYANIN EN İYİ 10 KUMSALI ARASINDA

İngiliz The Independent gazetesi tarafından 'Dünyanın en iyi 10 kumsalı' arasında gösterilen, bir tarafı tatlı su, diğer tarafı Akdeniz'e bakan, 5.5 kilometrelik plaja sahip İztuzu'ndaki yoğunluk, turizimcileri sevindirdi. Bodrum, Marmaris ve Fethiye bölgelerine gelen yerli ve yabancı turistlerin görmeden ayrılmadıkları İztuzu Plajı'nın Boğaz Ağzı bölgesindeki tesislerinden sorumlu Hüsnü Sarı, şöyle konuştu;

İztuzu Plajı'na turist akını başladı

"YÜZDE 50 ARTTI"

"Sezonu 1 Şubat'ta açtık. Geçen yıla oranla yüzde 50 artış var. 3 ayda 52 bin kişiye hizmet verdik. Bu rakama girişlerinden ücret almadığımız öğrenciler dahil değil. Şubat ayında 15 bin 100, Mart 18 bin ve Nisan ayında da 19 bin kişiye yakın misafir ağırladık. Diğer plajımız kış nedeniyle kapalı ve Nisan ayında hizmete girdi. Bu sene çok iyi bir ziyaretçi sayısı yakalayacağımızı ve rekor kıracağımızı tahmin ediyorum."

CARETTA CARETTA'LARIN YUVALAMA ALANI

İztuzu Plajı'nın caretta caretta cinsi deniz kaplumbağalarının yuvalama alanı olduğu belirtildi. Plajın Boğaz Ağzı bölümünde deniz ile güneşlenme platformu arasında kalan bölgede yatmanın ve güneşlenmenin yasak olduğu kaydedildi. Bu sene kaplumbağaların ilk olarak 24 Nisan'da yumurtlamaya başladığını söyleyen Hüsnü Sarı, "Şu ana kadar 5 noktada yumurtlama oldu ve DEKAMER çalışanları kafesleme yaptılar" dedi.